Almanya’da İtalyan mafyası hesaplaştı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da İtalyan mafyası hesaplaştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2007 00:00

Almanya’da altı İtalyan vatandaşı sokak ortasında öldürüldü. Yaşları 16 ile 39 arasında değişen İtalyanlar’ın beşi olay yerinde, biri ise hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi.

İtalya İçişleri Bakanı, çatışmanın Calabria mafyasından iki ailenin kan davasının sonucu olduğunu duyurdu.

ALMANYA’nın Duisburg kenti önceki gün sabaha karşı İtalyan mafyasının hesaplaşmasına sahne oldu. Tren garı yakınlarındaki Mülheimer Caddesi’nde bulunan bir İtalyan restoranın önünde yan yana duran iki aracın içinde altı İtalyan kurşunlanmış vaziyette bulundu. Cinayetlerin, 1991’de İtalya’nın San Luca köyünde Sevgililer Günü’nde başlayan kan davasının devamı olduğu sanılıyor.

Polis ekipleri, sabah saat 03.30 sıralarında silah seslerini duyan bir görgü tanığının ihbarıyla olay yerine geldiler. Araçların yan ve arka camlarından ateş edilerek öldürülen İtalyanların beşi olay yerinde can verdi, biri hastaneye götürülürken yaşamını yitirdi.

Öldürülen İtalyanlar’ın Almanya’da yaşayan Pelle ve Romeo ailelerinden olduğu, üzerlerinde ise silah bulunmadığı açıklandı. Dört kişinin katledildiği VW Golf marka aracın Pforzheim, diğer iki İtalyan’ın bulunduğu küçük minibüsün ise Duisburg plakalı olduğu öğrenildi. Polis yetkilileri, otomobillerin bulunduğu yeri, parmak izi çalışmaları için 4x5 metrelik dev bir çadırla kapattı. Cinayetin soruşturan polis, kurbanların yakınlarının ifadeleri almaya başladı.

Cinayetlerin, Pelle ve Romeoı ailesiyle uzun süredir kavgalı olan Strangio-Nirta’nın fertleri tarafından işlenmiş olabileceğini düşünüyor. İtalya İçişleri Bakanı Giuliano Amato, Almanya’daki cinayetlerin İtalya’nın güneyine hakim olan Calabria mafyasından iki ailenin hesaplaşması olduğunu bildirdi. Bakan Amato, Calabria’nın San Luca köyü çıkışlı Ndragheta suç örgütünün eylemlerinin sürmesinden endişe duyduğunu söyledi. İtalyan Emniyet Genel Müdürü Yardımcısı Luigi De Sena ve Yargıç Pietro Grasso, yurtdışında mafya hesaplaşmasının bir başka örneğinin bulunmadığını belirterek, "İlk kez bir yabancı ülkede böyle bir şey yaşanıyor. Calabria mafyası Almanya’da bir hayli nüfuzlu ama şimdiye kadar dikkat çekmemeye çalıştılar" dedi.

Ndrangheta’daki iki mafya ailesi arasındaki kan davasının 1991’deki Sevgililer Günü’nde bir kavga sonrası başladığı sanılıyor. 2000 yılında bu olayla ilgili altı kişi katledilmiş, diğer aile de 2006’nin Noel gecesi rakip ailenin liderinin karısını öldürmüştü. Calabria’nın çeşitli yerlerinde bu katliama, beş cinayetle karşılık verilmişti. Bakan Amato, "Duisburg’ta öldürülenlerden birisi, San Luca’daki cinayetlerin sorumlusu olabilir" dedi.

Metin ES/DUISBURG

DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAMIŞLAR

Duisburg Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısında bilgi veren Savcı Manfred Opretzka, Duisburg Cinayet Masası Başkomiseri Heinz Springer ve Başkomiser Ronald Beaumlar, olayla ilgili soruşturmanın yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü söylediler.

Savcı öldürülenlerin isimlerinin, Marco P. (19), kardeşi Francesko P. (21), Sebastiano S. (38), Francesko G.(16), Marco M. (25) ve Tommasso Francesko V. (18) olarak belirlendiğini açıkladı. Savcı, Restaurant Da Bruno’da çalışan gençlerin olay günü 18 yaşına basan Tommasso Francesko V.’nin doğum gününü kutladıklarını ve parti çıkışında bindikleri araçların içerisinde kurşun yağmuruna tutulduklarını söyledi. Kurbanların dördünün Almanya’da yaşadığı, diğer ikisinin ise İtalya’dan turist olarak geldikleri belirlendi.

Polis, olayın meydana geldiği Da Bruno restoranı çevresinde köpeklerle de iz sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!