Alman SPD Frankfurt'un Ankara'yla kardeş şehir olmasını istedi

Güncelleme Tarihi:

Alman SPD Frankfurtun Ankarayla kardeş şehir olmasını istedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2007 16:23

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Frankfurt Belediye Meclis Grubunun, Frankfurt'un Ankara'yla kardeş şehir olmasını istediği bildirildi.

Haberin Devamı

"Frankfurter Rundschau" gazetesinde yer alan haberde, SPD grubunun Frankfurt'un Ankara'yla kardeş şehir olması için çaba harcadığı belirtildi.

SPD'nin, bu çabasına, Frankfurt'ta Türklerin en büyük göçmen grubunu oluşturmasına rağmen, kentin Türkiye'deki herhangi bir kentle ilişkisi bulunmamasını neden gösterdiği ifade edilen haberde, Ankara'nın da buna olumlu baktığı kaydedildi.

Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Petra Roth'un da kardeş kent girişimine sıcak baktığı belirtildi.

Hür Demokrat Parti (FDP) Frankfurt Belediye Meclisi Grubunun Başkanı Volker Stein ise, kentte yaşayan göçmenlerin sayısının bir kriter olamayacağını belirterek, bu girişime karşı çıktı.

CDU Belediye Meclisi Grubu Başkanı Markus Frank da girişime karşı çıkarak, kardeş şehirler için bütçede sadece 50 bin avro ayrıldığına, dünya çapında 36 kentin Frankfurt'la kardeş şehir olmak için istekte bulunduğuna işaret etti.

Haberin Devamı

SPD'nin Ankara konusunda ısrarcı olmasına rağmen, bunu dün toplanan komisyonlarda kabul ettiremediği kaydedildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!