Alman oyuncak üreticisine tecavüz suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Alman oyuncak üreticisine tecavüz suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2009 18:29

Alman oyuncak üreticisi Steiff'de çalışan bir pazarlama görevlisi, şirketin üst yöneticisini yıllar önce kendisine tecavüz etmekle suçlayarak, mahkemede 80 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Jane Collins, Manhattan bölgesinde açtığı davada, “Ayı Teddy” ve diğer doldurulmuş hayvanlar üreticisi şirketi, sürekli şikayetlerine rağmen üst yönetici Martin Frechen'in yıllar süren “aşırı ve çirkin davranışlarını” durdurmak için hiçbir şey yapmamakla itham etti.

Dava dosyasına göre, Collins'in, 2002 yılından itibaren Steiff'in Kuzey Amerika birimi başkanı olan Frechen ile ilgili cinsel taciz iddiaları Eylül 2004'te başladı ve bu yıl kış aylarına kadar sürdü.

Frenchen, ilk olarak 23 Eylül 2004'te şirketin bir etkinliğinde o dönemde asistanı olan Collins'ten, yapacağı konuşma için otel odasından birşey almasına yardımcı olmasını istedi. Frenchen'in, Collins'i otel odasına girmeye ikna ettiği ve onunla “cinsel ilişkiye girmeye çalıştığı”, Collins'in Frechen'den kurtularak odayı terk ettiği ileri sürüldü.

İddiaya göre, yine 2004 yılında Almanya'ya dönme hazırlıkları yapan Frechen, Collins'ten eşinin aracını bırakmayı planladığı depoya birlikte gitmeyi istedi, depoya gittikten sonra deponun kapısını kilitleyen Frechen, aracın ön koltuğunda Collins'e tecavüz etti.

Şirkette pazarlama müdürü yardımcısı olarak görevini sürdüren Collins'in avukatı Christopher Brennan, müvekkilinin işini kaybetme korkusuyla polise gitmediğini söyledi.

İki çocuk annesi Collins, Wall Street Journal gazetesine verdiği demeçte, “Polise gitseydim işimi kaybetmekten korktuğum için bunu yapamadım. İşe ihtiyacım olduğu ve başka bir yerdeki benzer bir pozisyondan daha iyi ödeme yaptıkları için Steiff'te çalışmaya devam ettim” dedi.
Frechen'e yönelik iddialarını günlüğüne yazan Collins, Frechen ile ilgili olarak Steiff'in Kuzey Amerika Başkanı James Pitocco'dan yardım istediğini, ancak
Pitocco'nun bu durumu rapor etmediği ya da şikayetleri soruşturmadığı belirtildi.

Brennan, “Birçok kez cinsel taciz şikayeti yapılmasına rağmen, hiçbir şey yapmadılar” diye konuştu.

Frechen'in avukatı Michael L. Rosen ise müvekkilinin, Collins'in iddialarının doğru olmadığını söylediğini ve kendini bu iddialara karşı güçlü biçimde savunacağını ve sonunda bu işin üstesinden geleceğini ifade etti.

Steiff'in avukatı David Rosenthal da, şirketin “bütün çalışanlarına güvenli ve rahat çalışma ortamı sağlamayı taahhüt ettiğini, Collins'in iddialarını çürütmeye çalışacağını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!