Alman Cumhurbaşkanı Wulff: Türkiye ile derin ilişkilerimiz var

Güncelleme Tarihi:

Alman Cumhurbaşkanı Wulff: Türkiye ile derin ilişkilerimiz var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 15:50

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve eşi Bettina Wulff, başkent Berlin'deki Bellevue Sarayı'nda hükümet temsilcileri ve bazı vatandaşlar için geleneksel yeni yıl resepsiyonu verdi.

Haberin Devamı

Wulff, resepsiyon sonrasında İşgücü Anlaşmasının 50. yılı vesilesi ile sorulan bir soruya karşılık Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, "Almanya'nın, dünyada başka hiçbir ülkenin olmadığı kadar Türkiye ile derin ilişkileri var" dedi.

İki ülke arasında yapılan İşgücü Anlaşması ve daha sonra Türkiye'den göç edenlerin Almanya'nın ekonomik gelişimine katkısıyla ilgili olarak Berlinale'de bir film gösterileceğini belirten Wulff, bu filmde uyum politikasındaki tüm sıkıntıların, tüm şansların ve büyük başarıların işlendiğini söyledi.

Söz konusu filmin bir kaç hafta içinde prömiyerinin yapılacağını ve filmin kendisini sevindirdiğini ifade eden Wulff, buraya kendisinin de katılacağını kaydetti.

Wulff, bundan sonra da İşgücü Anlaşması'nın Türkiye ve özellikle de Almanya'ya ne gibi katkı sağladığının açıklanacağı toplantılar düzenlenmesini dilediğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Resepsiyona katılan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) diyalog sorumlusu Bekir Alboğa da Cumhurbaşkanının yeni yılını kutladığını belirterek, "Cumhurbaşkanı beni görür görmez 'bana güvenebilirsiniz' dedi. Ben de Almanya'da camilere yapılan saldırılar nedeni ile İslam düşmanlığının arttığı ve dinler arasındaki diyaloğun soğumaya başladığı yönünde bir kaygımızın olduğunu söyledim" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!