Alman basını, üç Arap ülkesini suçluyor

Güncelleme Tarihi:

Alman basını, üç Arap ülkesini suçluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 14:29

NDR ve WDR televizyonu ile Süddeutsche gazetesinin haberlerine göre Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’daki dini kuruluşlar, hükümetlerinin de onayıyla Alman selefileri destekliyor. Alman hükümeti, selefiler aracılığıyla hoşgörüsüz, radikal İslam anlayışının ülkede yayılmak istenmesinden korkuyor.

Haberin Devamı

ALMAN iç ve dış istihbarat teşkilatlarının hazırladıkları ara rapora göre Körfez ülkelerinden Almanya’ya yönelik bu çabalar, uzun vadeli bir etkileme stratejisi. Kuveyt’te Revival of Islamic Heritage Society (RIHS), Suudi Arabistan’da Muslim World League, Katar’da ise Shayk Eid Charity Foundation örgütlerinin Almanya’da selefi cami inşaatı ve okullara maddi destek verdiğine dair istihbaratın elinde çok sayıda belge var. RIHS teşkilatı Baden Württemberg Eyaleti’nde bir emlak şirketi aracılığıyla selefi merkezi kurmayı denedi. Polisin devreye girmesiyle 3 bin 300 metrekare üzerine inşa edilecek selefi merkezi engellendi. İstihbarat teşkilatına göre bu girişim Güney Almanya’da misyonerlik planının bir parçasıydı.

AMERİKA’DA YASAKLANDI

RIHS teşkilatı ABD’de terör hareketlerini desteklediği gerekçesiyle yasaklandı. Alman istihbaratının raporuna göre RIHS resmi olarak her türlü şiddet ve terörü reddediyor. Ancak pratikte misyoner ve cihatçı selefilik arasında ayrım yapmıyor. Almanya Suudi Arabistan’a Almanya’da radikal İslamcıları desteklemeyi sona erdirmesi için defalarca baskı yaptı. Suudi Arabistan, dini kuruluşların hükümetten bağımsız olduğunu gerekçe gösterdi. Ancak bu dini kuruluşların devletle çok yakın bağları var. Suudi Arabistan için misyonerlik, devletin ve dış politikasının bir parçası. Avrupa, birçok hoca ve teşkilat yöneticisinin isimlerinin bulunduğu bir liste hazırlıyor. Listedeki şahısların Schengen bölgesine girişi yasaklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!