Aliyev’den Putin’e taziye telefonu... Karabağ’da Rus barış gücü hedef oldu

Güncelleme Tarihi:

Aliyev’den Putin’e taziye telefonu... Karabağ’da Rus barış gücü hedef oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2023 07:00

Rusya, Karabağ’da Rus Barış Gücünü taşıyan araca ateş açıldığını ve can kaybı olduğunu açıkladı. Azerbaycan lideri Aliyev, kendi bölgelerinde yaşanan bu faili meçhul saldırı için Putin’i arayarak taziyede bulundu.

Haberin Devamı

Rusya Savunma Bakanlığı, önceki gün Karabağ’da Rus barış gücünü taşıyan araca ateş açılması sonucu Rus askerlerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada Dağlık Karabağ’da devriye gezen araca ateş açıldığını belirtilirken saldırıyı kimin gerçekleştirdiği ve kaç askerin öldüğü konusunda ayrıntı verilmedi.

KREMLİN: ÖZÜR DİLEDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı olayı doğrulayan bir açıklama yayınlayarak, Canyatak yerleşim birimi yakınlarında Rusya Barış Gücü’ne ait UAZ Patriot aracına açılan ateş sonucu araçtaki askerlerin yaşamlarını yitirdiğini kaydetti. Bakanlığın açıklamasında olayın aydınlatılması için Rusya ile işbirliği yapıldığı ifade edildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde “taziye dileklerinde” bulundu. Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada Azerbaycan liderinin askerlerin ölümü dolayısıyla Putin’den ‘özür’ dilediği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Aliyev’den Putin’e taziye telefonu... Karabağ’da Rus barış gücü hedef oldu

İLK GÖRÜŞME SONUÇSUZ

Öte yandan Azerbaycan’ın salı günü Karabağ’da başlattığı terörle mücadele operasyonunun 24 saat içinde hedefine ulaşmasının ardından bölgedeki ayrılıkçı Ermenilerle müzakereler dün başladı.

Başkent Bakü’den yaklaşık 300 km uzaklıktaki Yevlah şehrinde gerçekleşen görüşmede, Azerbaycan temsilcileri Ermeni nüfusun temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmeye Azerbaycan adına Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Karabağ’daki Ermenilerle temaslarından sorumlu temsilcisi milletvekili Ramin Memmedov, Karabağ Ermenileri adına ise David Melkumyan ve Sergey Martirosyan katıldı. Taraflar arasında nihai anlaşmaya varılamazken, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı görüşmenin olumlu geçtiğini, bir sonraki toplantının yakında gerçekleşeceğini açıkladı.

Aliyev’den Putin’e taziye telefonu... Karabağ’da Rus barış gücü hedef oldu

Rus barış gücü, 2020 İkinci Karabağ savaşı sonrasında bölgede görev almaya başladı.

Haberin Devamı

PAŞİNYAN: SİVİLLERİN TAHLİYESİ GÜNDEMDE YOK

Erivan Karabağ’dan sivillerin toplu tahliyesi için hazırlık yapılmadığını açıkladı. Ermenistan Başbakan Nikol Paşinyan, “Ermenistan hükümeti Ermenilerin Karabağ’dan tahliyesi konusunu gündeme getirmedi ve bölgedeki Ermenilerin evlerinde, güvenlik içinde onurlu bir şekilde yaşama haklarının garanti altına alınması gerektiğine inanıyor” açıklamasında bulundu. Azerbaycan’ın zaferinin ardından sosyal medyada Ermenilerin bölgeden ayrıldığını gösteren görüntüler yayınlanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!