Alfa Kız Aylin Spiegel’e kapak

Güncelleme Tarihi:

Alfa Kız Aylin Spiegel’e kapak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2007 00:00

Almanya’nın başkenti Berlin’de kurduğu "Die Deukische Generation" (Alman-Türk Kuşağı) adlı dernekle Alman gazetelerinde adından söz ettiren Aylin Selçuk (18), bu kez de Der Spiegel’in kapağında yer aldı.

"Alfa kızları - Yeni bir kadın kuşağı erkekleri nasıl geçiyor" başlıklı haberde, diğer bazı başarılı kadınlar arasında Aylin Selçuk’un fotoğrafına da yer verildi. Türk kızının arkadaşlarıyla birlikte kurduğu dernekle Türk ve Alman toplumlarını birbirlerine yakınlaştırmayı amaçladığı belirtildi. Selçuk, "Günümüzde kadınların her şeyi elde edebileceğine inanıyorum, hatta erkeklerden bile fazlasını. Bu nedenle bazen feministlere kızıyorum. Çünkü kendi kendime diyorum ki: Daha ne istiyorsunuz? Artık günümüzde sadece kadın olduğum için daha kötü şartlara sahip değilim" dedi. Öncelikle derneğe, daha sonra da eğitimine önem verdiğini, ABD ve Almanya’da iş yönetimi konusunda eğitim görmek istediğini ifade eden Selçuk, "Daha sonra da kariyer, çocuk ve yeniden kariyer istiyorum. Hayatımda hiçbir şeyden mahrum kalmak istemiyorum. Her zaman hırslıydım. 8. sınıfı atladım" dedi.

"Die Deukische Generation" derneğinin adındaki "Deukische" sözcüğü, Almanca anlamına gelen "Deutsch" ile Türkçe anlamına gelen "Turkisch" sözcüklerinden oluşuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!