AKUT enkazdan mucize çıkardı

Güncelleme Tarihi:

AKUT enkazdan mucize çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2001 00:00


Haberin Devamı

Hindistan'ın Gucarat eyaletini harabeye çeviren şiddetli depremin üzerinden 6 gün geçtikten sonra bu sabah, Türk kurtarma ekibi bir kız çocuğunu enkaz altından sağ çıkardı.

Depremden en çok hasar gören Buj kentinde kurtarma çalışmalarına katılan AKUT ekibi, bu sabah 13 yaşındaki Priyanka Takar adlı kızı kurtarmayı başardı.

Türk ekibinin kurtardığı genç kızın sadece bacaklarından yaralandığı, kurtarıcılarının kucağında çevresine gülücük saçacak kadar sağlıklı olduğu tanıklarca belirtildi.

Bu arada Hindustan Times gazetesi de bugünkü sayısında, yerle bir olan Bachao kasabasında önceki gün 102 yaşında bir kadının mucizevi şekilde enkaz altından sağ çıkarıldığını yazdı. Veji Bhen adlı yaşlı kadının enkazdan çıkarıldığında şokta olduğu ve solunum güçlüğü çektiği kaydedildi.

Haberin Devamı

RESMİ ÖLÜ 15 BİN YARALI 62 BİN

Hindistan'da geçen Cuma günü meydana gelen depremde resmi ölü sayısının 14 bin 239'a yükseldiği bildirildi.

Gujarat eyaleti acil durum denetim merkezinden yapılan açıklamada,son resmi rakamın, bugüne kadar çıkarılan cesetlerin sayısına göre verildiği belirtildi.

Gujarat eyaleti İçişleri Bakanı Haren Pandya, dün yaptığı açıklamada, enkaz altında kalan insanları dikkate alarak ölü sayısının25 bin civarında olabileceğini öne sürmüştü. Merkez açıklamasında, depremde yaralananların sayısının da 61 bin 632 olduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!