Akdeniz'in suları ısınır

Güncelleme Tarihi:

Akdenizin suları ısınır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2001 00:59

Cem: Kıbrıs'ta acıya izin vermeyiz

Bahçeli: Bedel ödemeye hazırız


Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Türkiye'nin Kıbrıs'ta acıya, üzüntüye ve gözyaşına izin vermeyeceğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli de, Kıbrıs konusunda Türkiye'nin bedel ödemeye hazır olduğunu söyledi.

İsmail Cem

Türkiye, Kıbrıs'ta bir oldu bitti karşısında bırakılmamalıdır. Bunun karşılığı herkes için çok ağır olabilir. Kıbrıs'ın acıya, üzüntüye ve gözyaşına mekan olmasına izin vermeyiz. İyi niyetimiz cevapsız kalırsa bunun bedeli ödenir. Belki de herkesten fazla Türkiye bedel öder.

Devlet Bahçeli

Dün bölücü örgüt başının durumunu, bugün Kıbrıs sorunun çözümünü ön şart olarak gündeme getirenlerin iyi niyetli ve objektif bir tutumdan çok uzak olduğu anlaşılmaktadır. Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulmak için gayret göstermek yerine Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin yangından kaçırılır gibi Birliğe tam üye yapılmak istenmesini başka türlü izah etmek imkansızdır. Ancak, Türkiye Kıbrıs'ta bir oldu bittiye rıza göstermez.

Aydın Menderes

Böyle bir üyelik karşısında Türkiye'nin sadece KKTC ile bütünleşmekle yetinmesi, Kıbrıs adasının % 60-65'ini hiç hakkı olmadığını halde AB'ye vermek olur. Esasen AB'nin Kıbrıs Rum Kesimi'ni üye yapmaya çalışması sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya karşı dayatmadır. Elbette Türkiye bir bedel ortaya koyacaktır, Akdeniz'in suları ısınacaktır kaçınılmaz olarak.'
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!