AK Partili vekilden Ä°srail 'açılımı'

Güncelleme Tarihi:

AK Partili vekilden İsrail açılımı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2010 15:42

Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin gergin olduğu bir dönemde AKPM Başkanı, AK Parti Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Paris'te Yahudilerin dini bayramına katılarak mum yaktı.

Haberin Devamı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'nın başkenti Paris'te Yahudilerin dini bayramı Hanuka'ya katılarak mum yaktı.

AK Parti Antalya milletvekili ve aynı zamanda AKPM Başkanı tören sırasında yaptığı konuşmada, Hanuka bayramının dünyadaki bütün Yahudileri birleştirmek için önemli bir vesile olduğunu belirtti.

Hanuka'da mum yakan Çavuşoğlu, "Işık hayatın sembolüdür. Barış olmadan yaşamı sürdürmek mümkün değil. Işık aynı zamanda barışın da sembolü. Tolerans göstermeden barış olmaz. O zaman şöyle bir sonuç çıkarabiliriz. Işık aynı zamanda tolerans, eğitim, saygı ve diğer kutsal değerlerin sembolü" şeklinde konuştu.

HANUKA BAYRAMIÂ

Hanuka veya Hanukkah, İbrani takvimine göre Kislev'in 25. günü başlayıp sekiz gün süren bir Musevi bayramı. Ayrıca Işık Bayramı ya da Yeniden Adanma Bayramı olarak anılır.

Haberin Devamı

Bu bayram, Gregoryen takvimiyle Aralık, Kasım sonu, ya da çok ender olarak Ocak başına denk gelir. Bayramda, hanukiyalar yakılır. Birinci gün bir tane, ikinci gün iki tane yakılır ve bu böylece bayram boyunca devam eder.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!