AK Parti Ankara’da itirazlarını İl Seçim’e taşıdı

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Ankara’da itirazlarını İl Seçim’e taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2019 08:30

SİYASİ partilerin Ankara seçim sonuçlarına itirazları dün seçim kurullarınca karara bağlandı.

Haberin Devamı

İlçe seçim kurullarına itirazlar sonucu değiştirmezken AK Parti itirazlarını İl Seçim Kurulu’na (YSK) taşıma kararı aldı. AK Parti, Ankara’nın tüm ilçelerinde (25) sonuçları, ilçeden sonra Ankara İl Seçim Kurulu’na götürüyor.

AK Parti Ankara’da 25 ilçede, CHP 6 ve İYİ Parti 5 ilçede seçim sonuçlarına itiraz etmişti. Kalecik, Haymana, Kahramankazan, Elmadağ, Çankaya, Etimesgut, Gölbaşı, Mamak, Beypazarı, Akyurt ilçelerinde partilerin tekrar oy sayımı talepleri reddedildi. Keçiören’de belediye devir teslimi yapılırken, Ayaş’ta itiraz süresi dolduğundan AK Parti’nin itirazı kabul edilmedi. Diğer ilçelerdeki itirazlarda ise seçime etki eden bir değişim olmadığı sonucuna varıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, yerel seçimlerle ilgili Ankara’daki itiraz sürecine yönelik, “Seçime Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı olarak giren Sayın Mehmet Özhaseki’nin oyları 1805 arttı. Bu, bizim beklentilerimizi karşılamaktan uzak” açıklaması yaptı. Ankara’da 25 ilçe için il seçim kuruluna başvuracaklarını açıklayan Şahin, “Bize düşen ortaya çıkacak sonucu hüsn-ü kabul ile karşılamak olacaktır. İtiraz üzerine CHP’li aday lehine de ilerleme söz konusu. 666 oyluk bir artış söz konusu oldu. Aradaki fark 1139 oy lehimize azalmış oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!