Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Türkiye’ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Türkiye’ye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2016 22:38

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, darbe girişimi sonrasında Türkiye’de ortaya çıkan mevcut durumu daha iyi anlayabilmek amacıyla 3 Ağustos Çarşamba günü Türkiye’ye geliyor.

Haberin Devamı

Jagland’ın Sözcüsü Daniel Holtgen, ziyaretle ilgili Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Genel Sekreter Jagland’ın ziyareti, Türkiye’yi eleştirmek değil, ülke liderleri ve muhalefet liderleriyle bir araya gelip onları dinlemek ve mevcut durumu daha iyi anlamak amacını taşıyor” dedi. Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nin Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından ilk kez Türkiye’ye geliyor.

Jagland, çarşamba günü gerçekleştireceeği ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanısıra muhalefet liderleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la da görüşecek. Jagland’ın sözcüsü Daniel Holtgen, ziyaretin amacının “Kesinlikle eleştirmek değil, liderleri dinlemek ve mevcut durumu anlamak” olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye, Fetullah Gülen Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL uygulaması çerçevesinde Avrupa Konseyi’ne, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) askıya alındığına dair bildirimde bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!