Airbus paraları da CDU’ya akmış

Güncelleme Tarihi:

Airbus paraları da CDU’ya akmış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Alman savcıların araştırdığı Kohl'ün yardım paraları skandalına Airbus şirketi de karıştı. Sunday Times gazetesinin haberine göre Airbus, 1980'li yıllarda Boeing'le yaşanan yoğun rekabet döneminde, şu anda Almanya'nın rüşvetten aradığı Karlheinz Schreiber'le işbirliğine gitti.

6 yıl Airbus'un uluslararası satışlardan sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Stuart Iddles, Schreiber'in kurduğu Liechtenstein'daki International Aircraft Limited şirketiyle anlaşma imzaladı. Siyasi ilişkilerini de kullanan Schreiber, Kanada ve Tayland'a onlarca uçak satışından toplam 24 milyon dolar komisyon aldı.

Karlheinz Schreiber, Kohl'ün partisi Hırıstiyan Demokratlar ve Bavyera örgütü gibi çalışan kardeş partisi Hırıstiyan Sosyal Birliği'nin (CSU) yakından tanıdığı bir isim. Schreiber; yakın arkadaşı, Airbus Yönetim Kurulu üyesi, dönemin Bavyera Başbakanı ve CSU'nun lideri Franz-Joseph Strauss'un oğlu Max'ın hesabına milyonlarca dolar gönderdi. Schreiber'in Kohl'ün partisine de yüklü miktarlarda yardım yaptığı belirtiliyor. Kohl hakkındaki bu iddialar kanıtlanırsa iki Almanya'yı birleştirerek tarihe geçen Alman lider 5 yıl hapisle yargılanacak.

Airbus skandalının daha da büyüyeceği tahmin ediliyor. Skandalın kahramanlarından Stuard Iddles şimdi Meksika'da milyonerlerin yaşadığı Puerto Vallarta'da bir villada emeklilik günlerini geçiriyor. Karlheinz Schreiber, ise Kanada'ya iltica etti. Almanya geri istiyor. Ama işadamından iz yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!