Aile İçi Şiddete Son’a Almanya’da bir ödül daha

Güncelleme Tarihi:

Aile İçi Şiddete Son’a Almanya’da bir ödül daha
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2007 00:00

Türkiye’de başlatılan ve Avrupa’da iki buçuk yıldır başarıyla yürütülen Hürriyet’in "Aile İçi Şiddete Son" kampanyası, Frankfurt Türk Alman Kulübü tarafından uyum ve hoşgörü ödülüne layık görüldü.

ALMANYA’nın Frankfurt kentinde 1983’ten beri faaliyette olan Türk Alman Kulübü geleneksel yıl sonu balosu görkemli bir şekilde kutlandı. Hilton Otel’de yapılan gecede Türk Alman Kulübü’nün her yıl Türkiye-Almanya ilişkilerine katkıda bulunan kişi ve kurumlara verdiği ödüle bu yıl Hürriyet’in "Aile İçi Şiddete Son" kampanyası layık görüldü. Uyum ve hoşgörü Ödülü, Frankfurt Türk Alman Kulübü Başkanı Ezhar Cezairli tarafından Hürriyet Avrupa Yazı İşleri Müdürü Halit Çelikbudak’a verildi.

Almanya genelinde yürütülen Hürriyet kampanyasının Türkler’in Alman toplumuna uyum sağlamaya katkıda bulunduğu için, ödüle layık görüldüğünü belirten Türk Alman Kulübü Başkanı Ezhar Cezairli, "Hürriyet, bu kampanya ile toplumu aile içi şiddet konusunda duyarlı hale getirmeyi, aydınlatmayı ve hoşgörü içinde birlikte yaşamayı hedefliyor. Özellikle kampanyanın hem Almanca hem de Türkçe olması çok kişiye ulaşmasını sağladı. Kadınlara yönelik yapılan kampanya çok önemli. Anneler geleceğin nesillerini yetiştirmede en önemli sorumluluğa sahipler. Bu nedenle onlara yönelik yapılan çalışmalar her zaman önemlidir. Biz de, bu amaçla yapılan çalışmaları desteklemeye değer gördüğümüz için, Hürriyet Gazetesi’ne yürüttüğü bu önemli kampanyaya her yıl verdiğimiz uyuma katkı ödülünü vermeyi kararlaştırdık" dedi.

Geceye Frankfurt Başkonsolosluğu muavin konsolosları Güçlü Kalafat ve Orçun Asarkan, Offenbach Anakent Belediye Başkanı Horst Schneider, Özbekistan Başkonsolosu İslam Bekmirzaev, Kazakistan Konsolosu Karipov Dauren, Kırgiztan Konsolosu Omurov Ermek de katıldı. Almanya İçişleri Bakanı Schauble’ni temsilen ise Dr. Michael Frehse yer aldı. Faruk Görsev Orkestrasının müzikleri eşliğinde piste çıkan davetliler gecenin ilerleyen saatlerine kadar dans edip eğlendiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!