AIDS'e bir darbe daha

Güncelleme Tarihi:

AIDSe bir darbe daha
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

AIDS'e karşı verilen topyekün savaşta bir muharebe daha kazanıldı. Anti-virüslerle anti-proteazı birlikte kullanan ve, AIDS virüsünün vücuda girişinin ilk 90 günü içinde uygulanan bir tedavi sayesinde, AIDS'te gerileme sağlandı. Hastanın kanındaki virüs oranı azaldı, bağışıklık sisteminin en önemli hücrelerinden olan CD4 sayısında artış gözlendi.

ABD'de, Glaxo Wellcome laboratuvarının araştırmacıları, HIV virüsü bulaşmış 71 hastayı bir yıl boyunca izlediler. Bu hastalardan, hastalığı çok yeni (90 gün ve daha az) olan 20 hastada hızlı bir iyileşme görüldü. San Diego'da yapılan 38'inci Kemoterapi Konferansı'nda sunulan raporda, 12 haftalık tedavi sonunda, 20 hastadan 19'unda kandaki HIV virüsünün mevcut tarama teknikleriyle bulunamayacak seviyeye indiği, 20'nci hastada da bu neticeye 32'nci haftada ulaşıldığı bildirildi.

Doktorlar, hastaların kanında CD4 hücrelerinin hızla artışının da, AIDS hastalarında bağışıklık sisteminin çökmesi sonucu ortaya çıkan enfeksiyonların önüne geçtiğini açıkladılar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!