AIDS yararına yüzyılın satışı

Güncelleme Tarihi:

AIDS yararına yüzyılın satışı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 14, 2009 15:14

Geçtiğimiz yıl ölen ünlü modacı Yves Saint Laurent'ın muhteşem sanat koleksiyonu AIDS yararına satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE MUHTEÅžEM KOLEKSÄ°YON

Geçtiğimiz yıl beyin kanserinden hayata veda eden moda dünyasının unutulmaz ismi ünlü modacı Yves Saint Laurent ve 50 yıllık partneri Pierre Berge’in , 730 parçadan oluşan muhteşem sanat koleksiyonu önümüzdeki günlerde açık artırmayla satışa sunulacak.

Moda sahnesinin iki duayeninin sadece özel arkadaÅŸlarınınÂtanık olduÄŸu Matisse, Picasso, Leger, Braque, Brancusi gibi ressamların paha biçilmez resimlerinden, art deco mobilyalardan, Rönesans Bronz heykellerinden, 19’cu yüzyıla ait önemli resimlerden, antik mücevherlerden oluÅŸan ‘ yüzyılınÂsanat koleksiyonu’ ÅŸimdi de ‘ Yüzyılın satışı’ olarak tüm dünyaya açıldı.

YaÅŸanan ekonomik krize raÄŸmen, iki moda devinin özel koleksiyonunu oluÅŸturan 730 parça eserden yaklaşık 300 milyon Sterlin’lik satış geliri bekleniyor. YetmiÅŸbir yaşında hayata veda eden ve devlet töreniyle cenazesi kaldırılanÂFransız modacı Yves Saint Laurent’in aynı zamanda hayat arkadaşı olan Pierre Berge ile sahip olduÄŸu koleksiyon, dünyanın en önemli koleksiyonlarından biri olarak bilinmekteydi.

Yves Saint Laurent hayattayken çok az sayıda arkadaşının kabul gördüğü Paris’teki evinde bulunan bu muhteşem koleksiyon, ikili evlerini ayırdıktan sonra da, önemini korudu. Birlikte geçirdikleri 50 yıl içerisinde her biri paha biçilmez değerde olan sanat eserlerini satın alıp, adeta bir müzede yaşayan iki moda devinin ortak tutkusu yine sanattı. ‘ Biz onla hiç ayrılmadık’ diyen Pierre Berge(79), çok sevdiği Yves Saint Laurent’in hastalığını öğrenir öğrenmez böyle bir karar aldığını belirtti.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü müzayede salonu Christies’in Londra ÅŸubesinde basına tanıtılan 730 parçadan oluÅŸan koleksiyon, Paris’te açık artırma ile satılacak. ‘ Yüzyılın satışından’ oldukça yüklü bir gelir elde edileceÄŸi düşünülürken, gelirin AÄ°DS’le mücadeleÂaraÅŸtırmasında kullanılacağı açıklandı. Hayat arkadaşı Yves Saint Laurent’in ölümünden sonra böylesine önemli bir koleksiyonun ‘ anlamını yitirdiÄŸini’ vurgulayan Pierre Berge, ilk olarak Londra’da görücüye çıkan koleksiyonun, dünyanın neresinde olursa olsun tüm sanatseverleri heyecanlandıracağını da ifade etti.

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!