Ahmetov: Rus uçakları, Gürcü hava sahasına girmemeliydi

Güncelleme Tarihi:

Ahmetov: Rus uçakları, Gürcü hava sahasına girmemeliydi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2007 11:50

Gürcistan'dan bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'daki Rus barış güçleri komutanı Marat Kulahmetov, “Rus uçakları, Gürcü hava sahasına girmemeliydi. Şimdi burada birçok soru işareti ortaya çıktı” dedi.

Haberin Devamı

Kulahmetov, gazetecilere yaptığı açıklamada, "SU-24 tipi iki Rus uçağının Güney Osetya sınırındaki bir köye 700 kiloluk bomba bıraktığını, bu olayın nasıl meydana geldiği konusunda bilgi sahibi olmadığını" kaydetti.

"Rus uçaklarının Gürcü hava sahasını ihlal etmemesi gerektiğini" ifade eden Kulahmetov, “Şimdi burada bir çok soru işareti ortaya çıktı. Bunların açıklığa kavuşturulması gerekir” dedi.

Kulahmetov, olayla ilgili kapsamlı araştırma başlatıldığını kaydetti.
Rus uçaklarının bomba bıraktığı yerde incelemelerde bulunan Gürcistan İçişleri Bakanı Vano Merabişvili, burada yaptığı açıklamada, Rus uçaklarının dün yerel saatle 14.20'de Gürcistan hava sahasına girdiğinin radarlar tarafından tespit edildiğini söyledi.

Rus uçaklarının kuzeydeki Kazbegi kenti üzerinden hava sahalarına girdiğini ve aynı bölgeden ülkeyi terk ettiğini belirten Merabişvili, uçaktan bırakılan 700 kiloluk bombanın, düştüğü yerde 2 metrelik çukur açtığını kaydetti.

RUSYA'YA PROTESTO NOTASI VERİLDİ

Bu arada, Rusya'nın Tiflis Büyükelçisi Vyaçeslav Kovalenko'nun Gürcistan Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, olayla ilgili protesto notası verildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Kovalenko bakanlık çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Rus uçaklarının Gürcistan hava sahasını ihlal etmesinin söz konusu olmadığını belirterek, “Kesinlikle böyle bir olayın yaşandığına inanmıyorum” dedi.

Rus Büyükelçi, Gürcistan hava sahasını ihlal ettiği iddia edilen uçakların bir tek Rusya'nın elinde olmadığını, bu uçaklardan dünyanın her yerinde bulunduğunu kaydetti.

Gürcistan Dışişleri Bakanlığında, ülkede bulunan yabancı diplomatların katılacağı toplantı düzenleneceği ve olayla ilgili bilgi verileceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!