Ahlaksızın tekiyim

Güncelleme Tarihi:

Ahlaksızın tekiyim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2006 00:00

ABD Başkanı George Bush’u yeniden seçtiren etkin evanjelik liderlerden olan papaz Ted Haggard, "ahlaksız" biri olduğunu söyledi. Evli ve beş çocuk babası olan papaz Ted Haggard’ın bir gay fahişe ile ilişkileri ve uyuşturucu kullandığı yolundaki iddialar, tam ara seçimler öncesinde Beyaz Saray’ı hasar kontrolü yapmaya zorlamıştı.

Haggard, 30 milyon mensubu olan Evanjelikler Birliği’nden ayrılmış, 26 yıl önce evinin bodrumunda kurduğu ve bugün 14 bin üyesi olan kilisesinden de kovulmuştu.

Haggard, Colorado’da kurduğu New Life Kilisesi’ne yolladığı mektupta, gay fahişe Mike Jones’un ortaya attığı iddiaları doğrulamış oldu.

Yaşamı boyunca cinsel bir sorunu bulunduğunu söyleyen Haggard, "iğrenç ve karanlık" diye tanımladığı bu tarafıyla hep mücadele ettiğini, ancak "bir cinsel ahlaksız, hilekar ve yalancı" olduğunu belirtti.

Cemaat ağladı

Ted Haggard, kiliseden hem özür hem de af diledi, iddiaları kamuoyuna açıklayan Jones’un da bağışlanmasını istedi. Haggard’ın eşi de kiliseye mektup yollayarak, "Kalbim kırık, ama ölüm bizi ayırıncaya kadar ona bağlıyım" dedi. Kilisede okunan mektuplar cemaati ağlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!