Afganistan First Lady'si Rula Ghani: Savaş zamanında doğru ve yanlış yok, yaşam mücadelesi var!

Güncelleme Tarihi:

Afganistan First Ladysi Rula Ghani: Savaş zamanında doğru ve yanlış yok, yaşam mücadelesi var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 16:33

Dünya Kadınlar Zirvesi’nin ilk günkü oturumunun en önemli panellerinden biri, New York Times Gazetesi yazarı Thomas Friedman’ın Afganistan First Lady’si Rula Ghani ile yaptığı söyleşiydi.

Haberin Devamı

2500 kişilik salondaki dev ekrana Kabil sokaklarında yürüyen genç kadınların 1975 yılında çekilmiş fotoğrafını yansıtan usta gazeteci Friedman, Afganistan First Lady’sine “Bu değişim nasıl oldu?“ diye sordu.

Afganistan First Ladysi Rula Ghani: Savaş zamanında doğru ve yanlış yok, yaşam mücadelesi var

O dönemde böyle giyinmenin çok normal olduğunu, bu kadınlardan birisinin kayınvalidesi bile olabileceğini söyleyen Ghani, Afganistan'da yıllarca süren savaşın "toplumun dokusunu" tahrip ettiğini belirtti.

Ghani, "Savaş zamanında doğru ya da yanlış yoktur... Yaşam mücadelesi vardır. Bazen hiç düşünemeyeceğiniz kötülükler yapabilirsiniz” dedi.

Savaş sırasında orta sınıf halkın Afganistan’ı terk ettiğini söyleyen Ghani, Pakistan’daki sığınma kamplarında büyüyen çocuklara okul eğitimi verilmediğin,, kamplarda sadece erkek çocukların medrese eğitiminden geçirildiğini, bu çocukların yetişip Afganistan’a döndüklerinde ise alışık olmadıkları kadınlar karşısında yabancılaştıklarını belirtti.

BAKMADAN GEÇME!