Afgan güzelini kocası mı öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Afgan güzelini kocası mı öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2008 00:00

Geçen yıl "Miss Face of Asia" (Asya Yüzü) seçilen Afgan asıllı İngiltere vatandaşı Sahar Daftary’nin intihar olayına şüpheyle bakılıyor.

Daftary’nin annesi Anisa, "Kızımın intihar ettiğine inanmıyorum. Yılbaşı için Dubai’ye rezervasyon yaptırmıştı. Kızımın ölümünden, imam nikahlı kocasını sorumlu tutuyorum" dedi. Daftary’nin Mayıs 2008’de polise cinsel saldırı şikayetiyle başvurduğu da ortaya çıktı.

AFGAN asıllı İngiltere vatandaşı Sahar Daftary’nin ölümüyle ilgili olarak gözler imam nikahlı eşe çevrildi. Geçen yıl "Miss Face of Asia" (Asya Yüzü) seçilen Daftary’nin ailesi, kızlarının intihar etmiş olabileceğine inanmadığını söyledi.

12. kattan düşmüştü

Bir yıl önce imam nikahıyla evlendiği işadamı Rashid Jamil’in halen evli ve iki çocuk sahibi olduğunu öğrendikten sonra ilişkisini bitiren Daftary, "Eşyalarımı alacağım" diyerek gittiği Manchester’da, birlikte yaşadıkları apartmanın 12. katından düşerek hayatını kaybetti. Görgü tanıkları, Daftary’nin atladığını söylerken, polis ise Rashid Jamil’i cinayet şüphesiyle tutukladı ve daha sonra kefaletle serbest bıraktı. Daftary’nin kardeşi Joe Karim, "O asla intihar etmezdi. Çünkü intihar etmek, bütün inançlarına aykırıydı. Hayatta her şeye sahipti. Güzeldi, akıllıydı, hem de dindardı" diyerek polisi, bu olayı intihar olarak geçiştirmemesi için uyardı. Daftary’nin annesi Anisa ise, "Kızımın intihar ettiğine inanmıyorum. Yılbaşı için Dubai’ye rezervasyon yaptırmıştı. İntihar islam dinine aykırıdır" diye konuştu. Polis, olayın kaza ya da cinayet olabileceği ihtimalleri üzerinde yoğunlaştı.

Cinsel saldırı şikayeti

Öte yandan Manchester Polisi, Daftary’nin Mayıs 2008’de cinsel saldırı şikayetiyle kendilerine başvurduğunu söyledi. Polis, soruşturma başlattıklarını ancak kurbanın daha sonra bu işin peşini bıraktığını ve kendilerine yardımcı olmaktan vazgeçtiğini belirtti. Daftary’nin internete düşen porno videosu ise meseleyi daha da karmaşık hale getirdi. Polis, videoyu birilerinin kasten internete koymuş olması ihtimalini de soruşturuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!