ABD'li senatörden skandal sözler! İran'ı hedef gösterdi: Ben olsam bombalardım

Güncelleme Tarihi:

ABDli senatörden skandal sözler İranı hedef gösterdi: Ben olsam bombalardım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2023 17:27

Amerikalı Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, İsrail-Hamas çatışmasına ilişkin yaptığı açıklamalarda skandal ifadeler kullandı ve saldırının tüm sorumluluğunu İran'a yükledi.

Haberin Devamı

Hamas'ın Cumartesi sabahı başlattığı şok saldırı ve sonrasında İsrail'in savaş ilan etmesi bölgeyi kan gölüne çevirdi.

Her iki tarafta da can kaybı korkutucu boyutlara gelirken, ABD İsrail'e açık desteğini duyurarak dünyanın en büyük uçak gemisi olan USS Gerald R. Ford'un da bulunduğu bir filoyu İsrail'e destek için Doğu Akdeniz'e gönderdi.

ABD'Lİ SENATÖR TÜM SORUMLULUĞU İRAN'A YÜKLEDİ

ABD'nin özel kuvvetlerini İsrail'e destek için hazır beklettiği iddiaları bugün gündeme damgasını vururken ABD'li senatör Lindsey Graham akılalmaz açıklamalara imza attı.

Dün gece CNN'de yayınlanan bir programa katılan Graham, İsrail'e yönelik saldırılarının nihai sorumluluğunu açıkça İran'ın omuzlarına yükledi ve rejimin eylemlerinin bedelini ödemesinin zamanının geldiğini söyledi.

ABDli senatörden skandal sözler İranı hedef gösterdi: Ben olsam bombalardım


"BEN OLSAM İRAN'I BOMBALARDIM"

Haberin Devamı

"Bu hazırlanması aylar sürecek koordineli bir saldırıydı" diyen Graham, İran'ın haberi olmadan saldırının gerçekleşmesinin imkansız olduğunu öne sürdü ve "İran ile Hamas arasındaki ilişkiyi biliyorsanız buna inanmanız imkansız" dedi.

Sunucunun çatışmanın tırmanması durumunda ABD'nin savaşa doğrudan dahil olup olmayacağını sorması üzerine Graham, 'Biz zaten doğrudan işin içindeyiz. Çok açık söylüyorum. Hamas rehineleri öldürür, kuzeyden de Hizbullah saldırırsa İsrail içinde iki cephe olur. Ben olsam ne mi yapardım? İran'ın petrol altyapısını bombalardım' ifadelerini kullandı.

"İran'ın terörü finanse etmenin bedelini ödemesinin zamanı geldi" diyen Senatör, karar kendisine kalsaydı , İran'ın petrol altyapısını hedef almak üzere İsrail ile ortak bir askeri operasyon düzenleyeceğini de sözlerine ekledi.

"DİNİ BİR SAVAŞIN İÇİNDEYİZ"

Farklı kanallarda yaptığı açıklamaları Twitter hesabından paylaşan Graham, sosyal paylaşım sitesinde sabitlediği bir paylaşımda 'Dini bir savaşın içindeyiz, ben İsrail tarafındayım' ifadelerini kullandı.

FOX News canlı yayınında da benzer ifadeler kullanan Graham "Dini bir savaştayız ve ben İsrail'in yanındayım. Kendinizi korumak için ne gerekiyorsa yapın. Orayı dümdüz edin." dedi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!