ABD'li General Votel'den Suriye'ye 'gizli' ziyaret

Güncelleme Tarihi:

ABDli General Votelden Suriyeye gizli ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2017 10:08

CENTCOM komutanı Joseph Votel Suriye'ye önceden açıklanmayan bir ziyaret gerçekleştirdi. DSG Sözcüsü Talal Sülo, ABD'nin ileriki aşamada ağır silahların temini konusunda söz verdiğini iddia etti.

Haberin Devamı

AFP'nin haberine göre ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) Joseph Votel, cuma günü Suriye'ye önceden açıklanmayan bir ziyaret yaptı. Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin de bileşenleri arasında bulunduğu DSG (Demokratik Suriye Güçleri) Sözcüsü Talal Sülo, Votel'in kendilerine 'ileriki aşamalarda ağır silah temin etme sözü verdiğini' önesürdü.

Obama yönetimi döneminde benzer bir ziyaret yapan Votel ilk kez Trump döneminde DSG'nin bir dizi komutanı ile bir araya geldi.
AFP'ye açıklama yapan DSG Sözcüsü Talal Sülo, Votel ile 'Donald Trump döneminde ABD ile koordinasyonu ve ABD'nin verdiği desteği arttırma' konularını ele aldıklarını söyledi.

Sülo ABD'nin ileriki aşamada ağır silahların temini konusunda söz verdiğini iddia etti. ABD Savunma Bakanlığı, Votel'in ziyareti hakkında açıklama yapmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!