ABD’li asker koşarak Kuzey Kore’ye kaçtı

Güncelleme Tarihi:

ABD’li asker koşarak Kuzey Kore’ye kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2023 07:00

İKİ Kore’yi ayıran sınırı geçen bir ABD askeri, Kuzey’de tutuklandı. Kimliği 23 yaşındaki Travis King olarak açıklanan ve sınırdaki silahtan arındırılmış bölgeye düzenlenen bir turistik tura katılan ABD’li asker, burada sınır hattını kendi isteğiyle geçti.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, King’in Kuzey Kore’de tutuklu olduğuna inandıklarını açıkladı.

HAPİSTEN SINIRA

ABD’li yetkililer Güney Kore’de görev yapan King’in yerel halkla karıştığı bir kavga yüzünden 2 ay tutuklu kaldığını, geçen hafta serbest bırakılmasının ardından ABD tesisinde gözlem altında tutulduğunu açıkladı. King, dün ABD’ye dönmek üzere Incheon Havalimanı’na götürüldü, fakat terminalde tek başına kaldığında uçağa binmek yerine turist kafilesine katıldı. Turist kafilesinde olan ve CBS News’a konuşan bir kişi, bölgeyi gezdikleri sırada King’in kahkaha atmaya başladığını ve sınır hattını belirleyen tuğlaların üzerinden koşarak atladığını söyledi.

ABD ordusu protokol olarak benzer durumlarda askerin kimliğini ölüm dışında kamuya açıklamıyor, yalnızca aileleri bilgilendiriyor. King’in durumunda ise Kuzey Kore’den dönme olasılığı çok düşük görüldüğünden ailesi bilgilendirildi ve kimliği kamuya açıklandı.

Haberin Devamı

İki Kore’yi ayıran sınırda Kuzeyli ve Güneyli askerler silahsız nöbet tutuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!