ABD'den operasyon yardımı

Güncelleme Tarihi:

ABDden operasyon yardımı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2002 16:48

İspanya Milli Günü nedeniyle Ankara'da verilen resepsiyona katılan ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Robert Pearson, Irak'a bir operasyon olması halinde Türk ekonomisini destekleyeceklerini söyledi. Pierson Türkiye'den askeri üs talep etmediklerini sadece Pentagon'dan bir heyetin görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye geleceğini belirtti.

Haberin Devamı

Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peorson, "Irak'a bir operasyon olması halinde Türk ekonomisini destekleyeceğiz. Türkiye'den askeri üs talep etmedik. Pentagon'dan sivil ve askeri bir heyetin görüşmelerde bulunmak üzere önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelmesi bekleniyor" dedi.

HAVA KUVVETLERİ KOMLUTANI: İNCİRLİK'TE HAREKETLİLİK YOK

Resepsiyona katılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cumhur Asparuk ise İncirlik'te hareketllik olduğu iddialarının yanlış olduğunu belirterek, "Hareketlilik söz konusu değil. Mühimmat depolanması da söz konusu değil" dedi.

Asparuk, "Orada adamlar kavun karpuz taşıyor. Siz bunları hareketlilik sanıyorsunuz" diye konuştu. Orgeneral Asparuk, Amerikalı yetkililerin Türkiye'den izin almadan yığınak yapamayacaklarını da sözlerine ekledi. Hava Kuvvetleri Komutanı, üsler konusunda da kendilerine bir talep gelmediğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!