ABD’den İsrailli yerleşimcilere yaptırım

Güncelleme Tarihi:

ABD’den İsrailli yerleşimcilere yaptırım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2024 07:00

ABD Başkanı Joe Biden, Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik saldırılar gerçekleştiren İsrailli yerleşimcilere mali ve seyahat yaptırımları öngören kararnameyi imzaladı.

Haberin Devamı

ABD lideri, açıklamasında Batı Şeria’daki güvenliğin ve istikrarın bozulmaması için bu adımı attıklarını ve bölgedeki Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerinin kabul edilemez olduğunu kaydetti. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, yaptırım listesine dahil edilen isimlerin ABD’ye giriş yapması ve Amerikan finans sistemi içinde işlemde bulunması yasaklandı. Ayrıca bu isimlerin varsa ABD’deki varlıkları dondurulacak ve Amerikan vatandaşlarının bu kişilerle iş yapmasına izin verilmeyecek.

NETANYAHU: GEREK YOKTU

İsimleri açıklanmayan 4 aşırıcı Yahudinin, kararname kapsamında yaptırım listesine dahil edildiğini bildirildi. Aralık ayı başında ABD aşırılık yanlısı İsrailli yerleşimcilere yönelik vize kısıtlamalarını duyurmuştu. Ancak ilk ekonomik yaptırımlar söz konusu kararname ile işleme konulmaya başladı. Karara ilişkin açıklamada bulunan İsrail Başbakanı Netanyahu, “Kuralları ihlal eden yerleşimcilere karşı biz gerekli adımı atıyoruz. Sıradışı önlemlere gerek yok” tepkisini verdi. Batı Şeria’da 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında en az 381 Filistinli hayatını kaybettiği bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!