ABD'de yaşlıların yatak odalarında işler yolunda

Güncelleme Tarihi:

ABDde yaşlıların yatak odalarında işler yolunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre 45-75 yaş arasındaki kadın ve erkeklerin mutlu bir cinsel yaşamı var. Eşini kaybeden 75 yaş üstündeki kadınlar ise partnersiz kalıyor. Ancak uzmanlar şöyle diyor: ‘‘68 kuşağı 75 yaşına eriştikten sonra bu durum değişebilir. Eşini kaybeden yaşlı kadınlar partner bulabilir.’’

ABD'de yaşlılıkta cinsellik konusunda yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, 45 yaş ve üstündeki Amerikalıların yarısından çoğu seks yaşamında son derece mutlu. ‘‘Yaşlılar seks yapmaz’’ şeklindeki yanlış inancı kökünden sarsan araştırmada ortaya çıkan tek bir sorun var: ‘‘Yaş ilerledikçe partner sıkıntısı başgösteriyor.’’

Yaş ilerledikçe insanlar eşlerini kaybettiği için özellikle kadınlarda cinsel yaşam zorunlu olarak ortadan kalkıyor. 75 yaşın üstündeki erkeklerin yüzde 58'i, kadınların ise sadece yüzde 21'i bir partnere sahip. Ancak araştırmacılar, 68 kuşağının 75 yaşın üstüne çıkmasından sonra bu durumun değişebileceğini belirtiyorlar. Yani 68 kuşağının kadınları 75 yaşından sonra eşini kaybetse de başka bir partner bulabilir.

45-59 yaş grubunda ise durum çok farklı. Erkeklerin yüzde 84'ü, kadınların ise yüzde 78'i partneriyle düzenli bir cinsel yaşam sürüyor.

Amerikan Emekliler Birliği'nin yaptırdığı araştırmaya göre 45 yaş üstündekilerin üçte ikisi düzenli olarak seks yapabiliyor.

45-59 yaş grubundaki kadın ve erkeklerin yarısı, haftada bir veya daha çok kez cinsel ilişkiye giriyor.

60-74 yaş grubunda erkeklerin yüzde 31'i, kadınların ise yüzde 24'ü haftada bir kez seks yapıyor.

75 yaş üstündeki grupta ise, kadın ve erkeklerin dörtte biri, eğer eşleri varsa haftada bir cinsel ilişki kuruyor.

Araştırmada ortaya çıkan başka bir sonuç da şöyle: Erkekler cinselliği kadınlara göre daha fazla önemsiyor. 75 yaş ve üstündeki kadınlar, ‘‘Bundan sonra cinsel yaşamım olmasa da olur’’ derken, aynı yaş grubundaki erkeklerin sadece yüzde 5'i aynı duyguları paylaşıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!