ABD'de Türk-Amerikan kültür festivali düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

ABDde Türk-Amerikan kültür festivali düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2007 07:43

ABD'nin Philadelphia kentinde Türk-Amerikan Kültür Festivali ve Yürüyüşü düzenlendi.

Haberin Devamı

Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından bu yıl 26'ncısı yapılan ve bir ay süren festival kapsamında düzenlenen son faaliyet olan yürüyüşe, Pennsylvania, Delaware ve New Jersey eyaletlerinde yaşayan binlerce Türk katıldı.

TADF ve Türk Dayanışma Grubu tarafından düzenlenen yürüyüş, kentin merkezindeki JFK Bulvarı 20. Cadde'den başladı ve kentin sembolü olan Sevgi Parkı'nda son buldu.

Philadelphia'da bu yıl ilk kez düzenlenen festivale başta Türkiye'nin New York Başkonsolosu Mehmet Samsar ve TADF yöneticileri olmak üzere bölgedeki çok sayıda Türk derneği katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan yürüyüşün açılış konuşmasını TADF Başkan Yardımcısı ve Türk Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık yaptı.

Festivalin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekküreden Işık, “Biz bugün bir resim çektirmeye geldik. Bizi hep yanlış tanıyorlar, tanıtıyorlar. Gelsinler buradaki dostluk resmini görsünler istedik, Türkleri tanısınlar istedik” diye konuştu.
Işık, önümüzdeki yıllarda Amerikalı yetkilileri ve senatörleri de aralarında görmek istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Başkonsolos Samsar da 26 yıl önce New York'ta 100 kişiyle başlayan Türk Yürüyüşüne katılımın on binlere ulaştığını belirterek, “Bugün sizin bunlardan çok daha fazla sayıyla başlattığınız yürüyüşe katılım daon binlere ulaşacaktır. Siz zoru başardınız. Sizler birlik ve beraberliğinizi dosta düşmana gösterdiniz. Sayınız arttıkça senatörler buraya kendileri gelecektir” dedi.

Katılımcılara, “Varlığınızı, dilinizi, bayrağınızı, dininizi koruyun” mesajı veren Başkonsolos, “Ama bu topluma adapte olun, toplumun kurallarına uyun, siyasi ve ekonomik yaşamına adapte olun. Ancak birliğinizi ve beraberliğinizi koruyarak bunu başarabilirsiniz” diyekonuştu.

TADF Başkanı Atilla Pak ise festivalin gelecek yıllarda daha görkemli olmasını arzu ettiklerini belirtti.

Ahıska Türkleri Derneği halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam eden festivalde, Türk Halk Müziği sanatçısı Necla Akben de bir konser verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!