ABD'de silahlı saldırı

Güncelleme Tarihi:

ABDde silahlı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 22:01

ABD'nin Colorado eyaletindeki Colorado Spring kentinde, aile planlaması merkezi yakınlarında yaşanan silahlı çatışmada yaralı sayısının 11'e çıktığı, bunlardan en az 5'inin polis olduğu belirtildi. Bölge valisi saldırganın kontrol altına alındığını duyurdu. Saldırganın canlı ele geçirildiği aktarıldı.

Haberin Devamı

Polis yaptığı açıklamada, saldırganın uzun namlulu silahla ateş etmeye devam ettiğini ve yanında getirdiği bazı maddelerin patlayıcı olabileceğini belirtmişti.

Saldırganın Planned Parenthood Rocky Mountain aile planlaması merkezinin içinde bulunduğu, merkezin camlarının kurşun geçirmez olduğu için müdahalenin zorlaştığı kaydedildi.

ABDde silahlı saldırı

Aile planlaması merkezinin kürtaj karşıtları tarafından daha önce tehdit edildiği de iddia edilirken, saldırganın hedefinin aile planlaması merkezi olup olmadığının henüz netleşmediği ifade edildi.

İçeride rehine olup olmadığı ya da saldırının nedenine ilişkin bilgi verilmedi. Yaralıların sağlık durumuna ilişkin de açıklama yapılmadı.

Bölgede bulunan alışveriş merkezlerindeki müşterilerin de güvenlik gerekçesiyle dışarıya çıkmalarına izin verilmediği Black Friday (Kara Cuma) indirimli alışveriş günü nedeniyle çok sayıda kişinin çevredeki mağazalarda olduğu öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!