ABD’de saldırı terörü bitmiyor: 6 ölü

Güncelleme Tarihi:

ABD’de saldırı terörü bitmiyor: 6 ölü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2022 07:00

ABD’de Teksas ve Tulsa’nın ardından önceki gece ve dün Philadelphia şehri ile Tennessee eyaletinde silahlı saldırılar meydana geldi. İki farklı saldırıda toplam 6 kişi hayatını kaybederken, 25 kişi ise yaralandı.

Haberin Devamı

İlk olarak önceki gece Philadelphia şehir merkezinin popüler eğlence bölgelerinden birinde silahlı saldırı gerçekleşti. 3 kişinin öldüğü, en az 11 kişi yaralandığı saldırı sırasında bölgede devriye gezen polisler, birden fazla şüphelinin kalabalığa ateş açtığını aktardı.

ABD’de saldırı terörü bitmiyor: 6 ölü


SALDIRGANLAR KAÇTI

Tennessee’nin Chattanooga bölgesindeki bir gece kulübünde dün meydana gelen silahlı saldırıda ise 3 kişi hayatını kaybederken 14 kişi yaralandı. Polis güçleri kurbanlardan birinin olay yerinden araçla kaçan şüphelilerin çarpması sonucu hayatını yitirdiğini açıkladı. Her iki olayda da saldırganlar kaçmayı başardı. Teksas eyaletindeki bir okula 24 Mayıs’ta düzenlenen silahlı saldırıda 19 çocuk ve 2 öğretmen ölmüş, bu olayın ardından 1 Haziran’da Tulsa’daki bir hastanede 4 kişi öldürülmüştü.

Haberin Devamı

ABD’de saldırı terörü bitmiyor: 6 ölü

KANADA’DA YASAK KORKUSUYLA SİLAHA HÜCUM

ABD’deki saldırılar sonrası Kanada’da silah satışına yasak geleceği endişesi, silah depolarında stokların tükenmesine yol açtı. Kanada Başbakanı Justin Trudeau tabanca satışlarını durdurmayı talep edince silah bayileri önünde uzun kuyruklar oluştu. Başkent Ottawa dışındaki bir silah bayisinin ortağı Jen Lavigne, “Başbakan’ın açıklamasından bu yana, üç günde 100 tabanca sattık. Bu neredeyse tüm stokumuzdu” dedi. Hükümet tahminlerine göre, 38 milyon nüfusa sahip Kanada’da bir milyondan fazla tabanca bulunuyor. Ülkede yaklaşık 2500 mağazada tabanca satılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!