ABD’de bir günde 3 silahlı saldırı: 4 ölü 31 yaralı

Güncelleme Tarihi:

ABD’de bir günde 3 silahlı saldırı: 4 ölü 31 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2023 07:00

ABD’de pazar günü Illinois, Missouri ve Washington eyaletlerinde meydana gelen silahlı saldırılarda en az 4 kişi öldü, 31 kişi yaralandı. Üç saldırının da nedeni hemen netlik kazanmadı.

Haberin Devamı

ABD’de, 1865 yılında köleliğin yasaklanmasının yıl dönümü olarak kutlanan “Juneteenth” etkinliği sırasında silahlı saldırı meydana geldi. Yüzlerce kişinin kutlamalar için Illinois eyaletindeki Willowbrook alışveriş merkezi önünde toplandığı sırada kalabalığa ateş açıldı. Yerel basına göre en az bir kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumu ağır. Görgü tanıkları, saldırı sırasında bölgede yaklaşık 300 kişi olduğunu söyledi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis aracı sevk edilirken, saldırının nedenine dair soruşturma sürüyor.

FESTİVALDE DEHŞET

Öte yandan bu, pazar günü ABD’de yaşanan tek silahlı saldırı olayı değildi. Washington eyaletinde bir müzik festivalinde silahlı saldırı yaşandı. Olayda 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Saldırganın kamp yapan kalabalığa rastgele ateş açtığı belirtildi. Şüpheli kısa bir kovalamacanın ardından tutuklanırken, elektronik dans müziği festivali “Beyond Wonderland” konserleri planlandığı gibi devam etti.

Haberin Devamı

Missouri’deki bir diğer saldırıda ise pazar erken saatlerde 18 yaş altındaki 9 kişi silahla yaralandı, bir çocuk öldü. Polis, saldırıyı neyin tetiklediğini araştırırken saldırganın akıbetine dair açıklama yapılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!