ABD'de 'barış annesi'ne yine gözaltı

Güncelleme Tarihi:

ABDde barış annesine yine gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2006 12:30

ABD'deki savaş karşıtı hareketin simgesi haline gelen “barış annesi” Cindy Sheehan yine göz altına alındı.

Haberin Devamı

Amerikan askerlerinin Irak'tan çekilmesi çağrısında bulunulan ve 72 bin kişinin imzaladığı bir dilekçeyi ABD'nin BM nezdindeki temsilciliğine bırakmaya çalışan Cindy Sheehan ile 3 eylemcinin New York'ta dün gözaltına alındığı belirtildi.

Sheehan ve diğer 3 eylemcinin, Irak'ta Amerikan askerlerinin varlığının sona ermesi çağrısında bulunmak için BM'de basın toplantısı düzenleyen Iraklı kadınlardan oluşan heyete katıldıkları, 20 kadar eylemcinin toplantının ardından temsilciliğe gittiği kaydedildi.

Eylemciler, dilekçeyi sunmak üzere bir grubun BM'ye girmesine izin verildiğini ancak kimsenin kendilerini karşılamaya gelmediğini söyledi. Bölgede bulunan Reuters foto muhabiri, binadaki güvenlik görevlilerinin eylemcileri uzak tutmak için kapıları tutuklarını belirtti.

Haberin Devamı

ABD'nin BM daimi temsilciliğinin sözcüsü Richard Grenell ise eylemcilerin binaya davet edildiğini ancak medya mensuplarının kendileriyle binaya girmelerine izin verilmemesi üzerine grubun içeri girmediğini söyledi.
Sheehan'a yakınlığıyla bilinen Amerikalı eski diplomat Ann Wright, polisin eylemcilere “kaba davrandığını” belirterek, “4'ü de yere savruldu. Cindy'e biraz sert davranıldı” dedi. Wright, söz konusu temsilciliğin “aileleri ve hayatları mahvolan bu kadınlarla görüşmek için birini gönderememesine kızdığını” da ifade etti.

Sheehan ile gözaltına alınan eylemciler Medea Benjamin, Missy Beattie ve Patricia Ackerman'ın kamu görevlisine direnmek suçundan resmen suçlanabilecekleri belirtiliyor.

Cindy Sheehan, oğlu Irak savaşında öldürüldükten sonra geçen Ağustos'ta yandaşlarıyla Bush'un Texas'taki çiftliğinin önünde bir ay boyunca kamp kurduğu sırada bütün ABD'nin ilgisini üzerine çekmiş ve sivil barış hareketinin önderi konumuna gelmişti.

Sheehan son olarak, Başkan George W. Bush'un yıllık “Birliğin Durumu” konuşmasını yaptığı Kongre binasına gelişinde, üzerinde ”savaş karşıtı” slogan yazılı bir tişört bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!