ABD’de alarm: Biden büyük tehdidi  bir an önce açıklamalı

Güncelleme Tarihi:

ABD’de alarm: Biden büyük tehdidi  bir an önce açıklamalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2024 07:00

ABD dün akşam saatlerinde ortaya çıkan bir haberle adeta çalkalandı.

Haberin Devamı

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner, ciddi bir ulusal güvenlik tehdidine yönelik ellerindeki istihbaratı tüm Kongre üyeleriyle paylaştıklarını duyurarak Başkan Joe Biden’dan bu istihbaratın üzerindeki gizliliği kaldırıp Amerikan halkıyla paylaşmasını talep etti.

Turner, Kongre üyelerine gönderdiği mesajda acil konunun “yabancı bir ordunun sahip olduğu istikrarsızlaştırıcı bir askeri kapasiteyle ilgili” olduğunu belirterek, “Başkan Biden’dan bu tehdide ilişkin tüm bilgileri erişime açmasını talep ediyorum, böylece Kongre, yönetim ve tüm müttefiklerimiz bu tehdide nasıl karşılık verileceğini açıkça tartışabilir” dedi.

YENİ BİR TÜR SİLAH MI

Konuyu bilen iki kaynak ve ABD’li bir yetkili, CNN’e tehdidin Rusya ile ilgili olduğunu söyledi. İstihbaratı gören kaynaklardan biri yine CNN’e verdiği demeçte, “son zamanlarda farkına vardığımız bir şey. Aslında son derece endişe verici ve istikrarsızlaşmaya sebep olabilecek bir Rus yeteneği” dedi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili olarak, tehdidin, Rusya’nın geçtiğimiz günlerde Ukrayna’da kullandığı Zirkon Hipersonik füzeleri ya da uzaya yerleştirme hazırlığında olduğu nükleer füzeler olabileceği yorumları yapıldı.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan yaptığı açıklamada, perşembe günü (bugün) Kongre liderleriyle bu konu üzerinde gizli bir görüşme yapacaklarını ancak görüşmeden bir gün önce bunun Turner tarafından kamuoyuna sızdırılmasına şaşırdığını söyledi.

PANİĞE GEREK YOK

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Kıdemli Üyesi Jim Himes ise konunun hassas olduğunu ancak paniğe gerek olmadığını söyleyerek, “Marslıların indiğini düşünmenizi istemiyorum ama orta ve uzun vadede Kongre’de ele alınması gereken bir konu” dedi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!