ABD Venezuela ile takas yaptı

Güncelleme Tarihi:

ABD Venezuela ile takas yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2022 07:00

Caracas yönetimi, Venezuela First Lady’si Cilia Flores’in iki yeğeninin serbest bırakılması karşılığında yedi Amerikalı’yı salıverdi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Joe Biden’ın “acı verici bir karar” diyerek duyurduğu anlaşma ile serbest kalan Venezuelalıların, ABD’de uyuşturucu ticaretinden 18 yıl hüküm giydikleri öğrenildi. Serbest kalan Amerikalılardan 5’inin petrol şirketi yöneticisi olduğu ve yolsuzlukla suçlandıkları belirtildi. ABD’li yetkililer, serbest kalan Amerikalıların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve ülkeye getirildiklerini açıkladı. Washington ve petrol üreticisi Caracas arasındaki ilişkiler, ABD bu ülkedeki 2018 seçimlerini tanımayı reddedince dibe vursa da Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden beri bir diplomasi trafiği yürütülüyor.
Bu arada dün Tahran hükümeti de İran kökenli Amerikalı Baquer Namazi (85) ve oğlu Siamak’ın (50) serbest bırakıldıklarını açıkladı. İki isim de casuslukla suçlanırken, sağlık sorunları bulunan Namazi ev hapsinde tutuluyordu. ABD Dışişleri Bakanlığı karardan memnuniyet duyduklarını açıkladı ancak bir anlaşmaya dair detay vermedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!