ABD ve Rus uçaklarından 'iletiÅŸim testi'

Güncelleme Tarihi:

ABD ve Rus uçaklarından iletişim testi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 21:40

ABD ve Rusya'ya ait savaÅŸ uçaklarının, Suriye üzerinde ilk kez havada "iletiÅŸim denemesi" yaptıkları bildirildi.  Â

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir Amerikan savaş uçağı ile bir Rus savaş uçağının Katar saatiyle bugün öğle saatlerinde, taraflar arasında imzalanan uçuş güvenliği anlaşması çerçevesinde planlı bir iletişim testi yaptıklarını" belirtti.               

Yetkili, denemenin, iki hafta önce ABD ile Rusya arasında imzalanan ve IŞİD karşıtı koalisyona katılan tüm ülkelerin uçaklarını da kapsayan uçuş güvenliği anlaşmasındaki protokolleri doğrulama amacı taşıdığını kaydetti.               

İki ülke savaş uçaklarının denemeyi Suriye'nin güneyinde yaptığı ve testin yaklaşık 3 dakika sürdüğü ifade edildi.               

Savunma Bakanlığı yetkilisi, "Bu deneme, koalisyon uçaklarının Rus uçaklarıyla Suriye'deki operasyonlar sırasında karşılaşması halinde, üzerinde anlaşılan bu iletişim yöntemlerinin işlediğinden emin olmak için alınan bir önlem" dedi.               

Haberin Devamı

Bir ABD savaş uçağı ile Rus savaş uçağının Suriye üzerinde geçen ay tehlikeli şekilde yakınlaştıkları bildirilmişti. Bunun ardından iki hafta önce taraflar, bu tür tehlikeli yakınlaşmaları önlemek amacıyla koalisyona katılan tüm ülkelerin uçaklarını da kapsayan anlaşmayı imzalamıştı.               

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!