ABD Temsilciler Meclisi’nde aşırı sağcı darbe

Güncelleme Tarihi:

ABD Temsilciler Meclisi’nde aşırı sağcı darbe
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2023 07:00

ABD’de önceki gece gerçekleşen Temsilciler Meclisi Başkanı seçimi oturumunda, son 100 yıldır ilk kez yapılan ilk oylamada yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı için meclis başkanı seçilemedi.

Haberin Devamı

Cumhuriyetçilerin çoğunluk lideri Kevin McCarthy kendi partisinden yeterli desteği alamadı ve başkanlık için gereken 218 sayısına ulaşamadı.

BIDEN: UTANÇ VERİCİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump’a yakın bazı aşırı sağcıların McCarthy’nin başkanlığına karşı çıkması üzerine, ABD kamuoyunda “Kongre’ye aşırı sağcı darbesi yapıldı” yorumları geldi.

İki yıllık yeni yasama sürecine önceki gün resmen başlayan 118’inci ABD Kongresi’nin Temsilciler Meclisi ilk oturumunda vekiller, meclis başkanını seçmek için oylamaya gitti. 222 vekile sahip Cumhuriyetçilerin çoğunluk lideri Kevin McCarthy 203 oy alırken, Demokratların tamamı ise adayları Hakeem Jeffries için oy kullandı. McCarthy meclis başkanı seçilmesi için gereken 218 oya önceki gün yapılan ikinci ve üçüncü tur seçimlerde de ulaşamadı. Trump’ın McCarthy’e destek çağrısına rağmen dün yapılan oylamalarda yine gerekli oyu alamadı. ABD Başkanı Joe Biden, meclisin başkan seçememesini “utanç verici” olarak nitelendirdi.      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!