ABD: PKK terörizmine ilişkin kaygıları paylaşıyoruz

Güncelleme Tarihi:

ABD: PKK terörizmine ilişkin kaygıları paylaşıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 10:21

Bush yönetiminin, PKK terörizmine ilişkin kaygıları paylaştığını bildirdi. Beyaz Sarayı Sözcüsü Tony Snow, sınır ötesi operasyon olasılığı konusunda spekülasyon yapmayacağını belirtirken “Biz elbetteki PKK terörizmine ilişkin kaygıları paylaşıyoruz ancak aynı zamanda Irak’ın toprak bütünlüğüne de inanıyoruz” şeklinde konuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormark da, sınır bölgesinde terörizmle mücadele eden önemli sayıda Türk askeri olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Beyaz Sarayı Sözcüsü Tony Snow, olağan basın bilgilendirme toplantısında sınır ötesi operasyon olasılığına ilişkin bir soruya “Bu konuda spekülasyon yapacak değilim” karşılığını verdi.

Tony Snow, bölgedeki durumu yatıştırmak için ABD’nin girişimi olup olmadığı sorulması üzerine de “Bu noktada, yine, bizim görüşümüzü açık bir biçimde dile getirmiştik, bu da, biz elbetteki PKK terörizmine ilişkin kaygıları paylaşıyoruz ancak aynı zamanda Irak’ın toprak bütünlüğüne inanıyoruz” şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda günlük basın bilgilendirme toplantısında Türkiye’nin sınırda kuvvet yığınağı yaptığı haberleri değerlendiriren Sözcü Sean McCormark ise Türk kuvvetlerinin nerede konuşlanmış olduğuna ilişkin bilgiyi Türk askerlerinin verebileceğini belirterek şunları söyledi:

“Ancak genel olarak Türkiye’nin Güneydoğusundaki duruma bakarsınız ?ki bu tam sınırdaki bölgelerin ötesindeki bölgeleri de kapsıyor- orada terörizmle mücadele operasyonlarını yürüten önemli bir Türk askeri varlığı var.”

McCormark, sınır bölgelerinde büyük bir kuvvet varlığının PKK’nın genel olarak saldırıya geçtiği ilkbahar aylarında olağanüstü olmadığını da söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!