ABD’liler Başkan Obama ve Hillary Clinton’a hayran

Güncelleme Tarihi:

ABD’liler Başkan Obama ve Hillary Clinton’a hayran
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2010 10:14

ABD Başkanı Barack Obama ve Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, rastgele seçilen 1.019 Amerikalı’yla yapılan Gallup anketinde, 2010 yılında ülkede en çok hayran olunan kadın ve erkek seçildi.

Haberin Devamı

Obama, eski başkanlar George W. Bush ve Bill Clinton’ı geride bırakarak yüzde 22 ile birinci sıraya oturdu. Hayran olunanlar listesinde, eski Güney Afrika lideri Nelson Mandela ve Microsoft’un kurucusu ve sahibi Bill Gates de yer alıyor. Obama, bu ankette seçimleri kazandığı 2008 yılından beri birinciliği kimseye kaptırmıyor, ancak 2 yıl önce yüzde 32’yle ilk sıradaydı. abd’nin en hayran olunan kadını seçilen Dışişleri bakanı Clinton da yüzde 17’yle birinci oldu. Sarah Palin ikinci, talk şov yıldızı Oprah Winfrey üçüncü oldu. Michelle Obama ise ankette yüzde 5 oy aldı.

Obama, Noel tatili için gittikleri Hawaii’deki Kailua Plajı’nda kızları Malia ve Sasha’yla dondurma almaya çıkınca etrafını hayranları sardı. Karpuz, kiraz ve limon-lime aromalı buzlu dondurma alan Obama, restoran çalışanlarıyla fotoğraf da çektirdi. Obama, dondurmadan önce kızlarıyla basketbol oynamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!