ABD Irak'ta düğün evi vurdu: en az 40 ölü

Güncelleme Tarihi:

ABD Irakta düğün evi vurdu: en az 40 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2004 21:18

Irak'taki Amerikan güçlerine ait helikopter, ülkenin batısındaki Ramadi kentinde bir düğünevine ateş açtı. Olayda en az 40 Iraklı öldü. Ölenlerin 15'inin çocuk 10'unun kadın olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

ABD helikopteri Ramadi'de bir düğünevine ateş açtı. Ramadi kenti polis şefi yardımcısı Yarbay Ziyad El Ciburi, bu sabah yerel saatle 02:45'te meydana gelen saldırıda 42 ila 45 arasında kişinin öldüğünü, ölenlerin 15'inin çocuk, 10'unun da kadın olduğunu söyledi.

Kent hastanesi doktorlarından Dr. Salih El Ani de, ölü sayısının 45 olduğunu açıkladı. Dr. El Ani, düğünde havaya ateş açıldığını, Amerikan askerlerinin bölgeye gelerek araştırma yapıp gittiğini belirterek, ardından Amerikan helikopterinin ateş açması sonucu 2 evin yıkıldığını anlattı. AP'nin görüntülerinde de, saldırıda öldüğü belirtilen kişilerin cesetlerine ve yöre sakinlerinin açıklamalarına yer verildi.

Merkezi Dubai'de olan El Arabiye televizyonu ise, bir köyde düzenlenen düğüne ateş açıldığını belirterek, ölü sayısının 20'den fazla olduğunu duyurdu.

Irak'taki Amerikan ordusuysa, bilgileri olmadığını, haberi şu anda doğrulayamayacaklarını, olayın araştırıldığını belirtti.

AFGANİSTAN'DA DA YAŞANMIŞTI

Afganistan'ın Uruzgan eyaletinde de, 2 yıl önce Amerikan askerleri, bir düğünde ateş açılmasını düşman saldırısı olarak yorumlayarak karşı hava saldırısı düzenlemiş, düğüne katılan 48 sivili öldürmüş, 117'sini yaralamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!