ABD ile IKBY arasında askeri işbirliği anlaşması

Güncelleme Tarihi:

ABD ile IKBY arasında askeri işbirliği anlaşması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 20:22

ABD ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) terör örgütü IŞİD’in Musul’dan çıkarılmasına ilişkin birlikte daha kapsamlı hareket etmesini öngören askeri protokol imzalandı.

Haberin Devamı

Anlaşmaya varılan protokol dolayısıyla Erbil’in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda dün imza töreni düzenlendi. IKBY Başkanı Mesut Barzani’nin de katıldığı törende söz konusu askeri protokolü ABD adına Savunma Bakanlığı Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Ellisa Slotkin ve IKBY adına İçişleri Bakanı Kerim Sincari imzaladı. Törenden sonra basına açıklama yapan IKBY Başkanlık Sözcüsü Ümit Sabah, “Bugün çok önemli bir toplantı yapıldı. Toplantının ana gündem maddesi, özellikle terörle mücadele konusunda (ABD öncülüğündeki) uluslararası koalisyon güçleri ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ortak strateji ve işbirliğiydi” dedi.

TÜRK BİRLİĞİ DE VAR

Musul 6 gün süren çatışmaların ardından 10 Haziran 2014’te IŞİD’in eline geçmişti. Musul’un kuzeydoğusundaki Başika kasabasında bölgedeki Peşmerge ve Sünni Arap güçlere askeri eğitim amaçlı konuşlanmış bir Türk birliği de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!