ABD, Gustav’ı ucuz atlattı

Güncelleme Tarihi:

ABD, Gustav’ı ucuz atlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2008 00:00

Karayipler’de 94 can aldıktan sonra ABD’nin Meksika Körfezi kıyılarını vuran Gustav kasırgası, üç yıl önce New Orleans kentini harabeye çeviren ve 1600 kişinin ölümüne yol açan Katrina’nın yarattığı dehşeti tekrarlamadı.

Haberin Devamı

İşte kaçışın fotoğrafları

NEW ORLEANS’ta, Katrina’ya dayanamayan kentin iki yakasındaki setler, halen tam onarılmamış olmasına rağmen, Gustav’a boyun eğmedi. Federal ve yerel kurumlar arasında sağlam bir işbirliği sergilenerek üç yıl önceki faciadan gerekli derslerin alındığı gösterildi.

İŞTE MEDENİYETİN VE KASIRGANIN FOTOĞRAFLARI

ABD kıyılarına New Orleans’ın 110 kilometre güneybatısından kategori 2 şiddetiyle vuran Gustav, hızla sürat yitirdi ve içeriye doğru hareket ettikçe tropik fırtınaya dönüştü. New Orleans’taki güvenlik görevlisi Gabriel Knight, "Katrina bir kabustu. Bu ise hiçbir şey" dedi.

Hanna geliyor

New Orleans Belediye Başkanı Ray Nagin, kent sakinlerinin haftalar değil, günler içinde geri döneceğini söyledi. Nagin, setlerin dayanıklılık göstermesinden memnun olduğunu, ancak bunun da yeterli olmadığını ifade etti.

Lousiana’da 2 milyon kişi evlerini zorunlu olarak terk etmişti. Gustav, enerji nakil hatlarını devirdi, çatıları uçurdu, araçları ters döndürdü, ağaçları kökünden söküp ortalığı bir enkaz yerine çevirdi. New Orleans’taki yollar trafik lambalarıyla doldu. Bir feribot battı ve toplam sekiz kişi çeşitli kazalara kurban gitti. Bölgedeki petrol tesislerine yönelik hasarın derecesi henüz bilinmezken, toplam hasarın milyarlarca doları bulabileceği tahmin ediliyor.

Öte yandan Hanna Kasırgası ise, 4 yıl önce Jeanne Kasırgası’nda 3 bin kişinin öldüğü Haiti’de etkili oldu ve şu ana kadar 10 kişinin ölümüne yol açtı.

Karayipler’de oluşan yeni kasırga "Hanna"nın, ABD’nin güneybatı kıyılarını vuracağı tahmin ediliyor. Karayipler’de kasırga sezonu, her yıl Temmuz-Ekim dönemlerinde yaşanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!