ABD: El Kaide’nin liderini öldürdük

Güncelleme Tarihi:

ABD: El Kaide’nin liderini öldürdük
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2022 07:00

ABD, Afganistan’da düzenlenen bir operasyonla El Kaide terör örgütünün lideri Eymen Ez-Zevahiri’nin öldürüldüğünü açıkladı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, operasyonun detaylarına ilişkin bilgi verilmezken “hiçbir sivilin zarar görmediği” belirtildi.

Haberin Devamı

Basına konuşan ABD’li bir yetkiliye göre Ez-Zevahiri, ABD Merkezi İstihbaharat Teşkilatı (CIA) tarafından başkent Kabil’de düzenlenen dron saldırısında öldürüldü. Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) en çok arananlar listesinde 25 milyon dolar ödülle yer alan 71 yaşındaki Ez-Zevahiri, 2011’de Usame bin Ladin’in ölümünün ardından örgüt tarafından El Kaide’nin yeni lideri olarak açıklanmıştı.

11 EYLÜL’Ü PLANLADI

Terör örgütü El Kaide’nin kurucuları arasında yer alan Ez-Zevahiri’nin, diğer kıdemli üyelerle birlikte, 2001’de meydana gelen ve 3 binden fazla kişinin öldüğü 11 Eylül saldırılarının düzenlenmesinde rol aldığına inanılıyor. FBI’a göre Zevahiri, 11 Eylül saldırılarının yanı sıra 12 Ekim 2000’de 17 ABD denizcisinin öldüğü, 30’dan fazlasının da yaralandığı USS Cole saldırısını da planlayan isimdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!