ABD Dışişleri devreye girdi: Türkevi saldırganı yeniden tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

ABD Dışişleri devreye girdi: Türkevi saldırganı yeniden tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2023 07:00

Geçen ay Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Türkevi’ne saldıran Recep Akbıyık, şizofreni tanısıyla serbest kaldıktan sonra yeniden tutuklandı.

Haberin Devamı

Brooklyn’deki federal cezaevine konan Akbıyık’ın bir daha ne zaman hâkim karşısına çıkacağı henüz belli değil. Akbıyık, 22 Mayıs gecesi önüne geldiği binanın 10 penceresi ve iki kapı camını demir levye ile kırdıktan sonra bindiği metroyla bölgeden uzaklaşmıştı. Uzun polis araması sonucu yakalanan saldırgan, kontrol için gönderildiği hastanede şizofreni tanısı konunca serbest bırakılmıştı.

BEŞ YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Bunun üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı, yeni bir suç duyurusu hazırladı. New York Güney Bölgesi Başsavcısı Damian Williams, Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Güvenlik Servisi Direktörü Carlos Matus ve New York Polis Departmanı Komiseri Keechant Sewell’in ayrıntılarını açıkladığı iddianameye göre Akbıyık, “yabancı hükümet mülküne zarar vermekle” suçlanıyor. Başsavcı Williams yazılı duyurusunda, Recep Akbıyık’ın Türk Konsolosluk binasına “küstahça saldırarak cam ve kapılarında ciddi hasara yol açtığını”, “güvenlik görevlilerinin hayatını tehlikeye attığını” belirterek, “Beş yıla kadar hapis cezası içeren suçlamanın açıkça ortaya koyduğu gibi, ABD’deki diplomatik tesislere veya çalışanlarına saldıranlar eylemlerinden sorumlu tutulacaktır” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!