ABD’den Ülgür ödülü

Güncelleme Tarihi:

ABD’den Ülgür ödülü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2014 01:07

YAKLAŞIK 55 yıldır ABD’de çalışmalarını sürdüren çocuk ve ergen psikiyatristi Prof. Dr. Ülkü Ülgür (80), Amerikan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Akademisi (AACAP) tarafından kendi adını taşıyan bir ödülle onurlandırıldı.

Haberin Devamı

Çocuk ve ergen psikiyatrisi alanında çok sayıda kitap, yazı ve sunumları bulunan Prof. Dr. Ülgür, Maryland Universitesi Tıp Fakültesi ögretim üyeliğinden emekli.

2 YILDA BİR VERİLECEK

Halen öğretim faaliyetlerini sürdüren ve klinik konsültasyanlara katılan Prof. Ülgür, “Amerika’da adımı taşıyan ödül verilmesinden ötürü çok gurur duydum” dedi. Ülkü Ülgür Ulusararası Bilim Adamı Ödülü’nün (The Ülkü Ülgür, M.D. International Scholar Award) ilki Ekim’de verilecek. Türkiye’den seçilecek, başarılı, çocuk ve ergen psikiyatrisinin gelişmesine katkıda bulunan bir doktor ödülü almaya hak kazanacak. Ödül, Prof. Dr. Ülgür’ün isteği üzerine, iki yılda bir verilecek.

KİMDİR

PROF. Dr. Ülkü Ülgür, meslek hayatı boyunca çeşitli konularda çalışmalar yaptı. İlk uzmanlık yıllarında Maryland Universitesi’nde otistik çocukların tedavi edildiği yataklı bir kliniğin direktörünü yürüttü ve ilgili bilimsel yazılar yazdı. Daha sonra çocuk ve ergenlerde depresyon ve anksiyeteyle ilgilendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!