ABD Başkanı ilk kez federal mahkemede: Trump ikinci defa tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

ABD Başkanı ilk kez federal mahkemede: Trump ikinci defa tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2023 07:00

Görev süresi bittikten sonra aralarında gizli belgelerin de bulunduğu evrakı hukuksuz şekilde yanına alan Trump, dün mahkemeye çıktı, suçlamaları reddetti.

Haberin Devamı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, devlete ait gizli belgeleri görev süresi sonunda Beyaz Saray’dan ayrılırken Miami’deki kişisel konutu Mar-A-Lago’ya götürdüğü gerekçesiyle hâkim karşısına çıktı. Federal mahkemeye çıkan ilk ABD Başkanı olan Trump, suçlamaları reddetti.

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ

Trump, hukuki prosedür gereği Adalet Bakanlığı’nın 37 suçtan hazırladığı iddianameyi bizzat dinlemek üzere dün Miami’deki mahkeme binasına giderek teslim oldu. Tutuklanma işlemlerinin ardından eski Başkan hâkim karşısına çıkarıldı. Miami’deki federal adliyeye yoğun güvenlik önlemleri altında gelen Trump’ın destekçileri mahkeme dışında gösteri yaptı. Eski Başkan, iddianamede kendisiyle birlikte zanlı olarak ismi geçen özel yardımcısı Walt Nauta ile mahkemeye geldi. Nauta’nın Trump aleyhine itirafçı olup olmayacağı merak ediliyor. Trump iddianamenin yüzüne okunmasının ardından serbest kaldı.

Haberin Devamı

ABD Başkanı ilk kez federal mahkemede: Trump ikinci defa tutuklandı
Trump’ın avukatı Alina Habba adliye önünde toplanan Trump destekçilerini böyle selamladı.

Federal yasalar gereği, New York’taki önceki duruşmanın aksine Trump’ın adliye içinde video kaydı veya fotoğrafının çekilmesine izin verilmedi. Trump nisan ayında bir porno yıldızına sus payı ödemesiyle ilgili New York’ta mahkemeye çıkmıştı. Dünkü dava, “casusluk” gibi çok daha ciddi suçlamaları içeriyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!