ABD Başkanı Biden Putin'e küfretti... Kremlin'den tepki!

Güncelleme Tarihi:

ABD Başkanı Biden Putine küfretti... Kremlinden tepki
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2024 13:43

ABD Başkanı Joe Biden'ın katıldığı bir bağış etkinliğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için küfürlü ifaler kullanması Rusya'nın tepkisine neden oldu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov “Bu tür ifadeler ABD’yi küçük düşürüyor, kullananların itibarını zedeliyor" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Joe Biden, California eyaletinin San Francisco kentinde katıldığı bağış etkinliğinde konuştu. Biden, bazı liderler nedeniyle nükleer çatışma yaşanması konusunda endişeler olduğunu ifade etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “çıldırmış biri” olduğunu belirten Biden, Putin’e karşı ağır ifade kullanarak küfretti. Biden daha sonra insanlığa yönelik varoluşsal tehdidin ise “iklim” olduğunu söyledi.

KREMLİN'DEN TEPKİ

Biden’ın Putin’e yönelik sözlerine Kremlin’den tepki gecikmedi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, "Putin size hitap ederken hiç kaba bir kelime kullandı mı? Kullanmadı. Bu nedenle bu tür ifadelerin ABD’yi küçük düşürdüğünü düşünüyorum. Bu tür kelimeler, kullananların itibarını zedeliyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!