ABD Başkan Yardımcısına soruşturma

Güncelleme Tarihi:

ABD Başkan Yardımcısına soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkan yardımcısı Al Gore'a soruşturma darbesi... Adalet Bakanlığı, daha şimdiden ‘2000'li yılların lideri' diye anılan Gore'un, seçim finansmanı için yetkisini ve resmi makamını kullandığı yolundaki iddialarla ilgili olarak soruşturma açıyor.

Al Gore'un Kasım 1996 seçim kampanyası sırasında Beyaz Saray'daki makamından telefonla Demokrat Parti için bağış topladığı belirtiliyor. Beyaz Saray'dan daha önce yayınlanan belgelerde, Gore'un makam telefonuyla en az 46 kez bu amaçla görüşme yaptığı ve para istediği ortaya çıkmıştı. Al Gore'un, makamından yaptığı telefon görüşmeleri sırasında siyasi baskı yöntemlerine başvurduğu da iddia ediliyor. 1996 seçimlerinin galibi olan Demokrat Parti'li ‘‘Clinton-Gore'' ekibinin yasadışı yollardan ve yabancılardan seçim bağışı topladıkları aylardır tartışılıyor.

Gore'un, bir Budist tapınağında parti için para toplaması da şiddetli tepkilere yol açmış ve bağışlar iade edilmişti. Clinton-Gore ekibinin, Çin Hükümeti ile Endoezya'nın güçlü holding grubu Lippo'dan da para aldığı ileri sürülüyor. Tüm bu suçlmamalara karşın Al Gore, ‘‘yanlış bir iş yapmadığı'' görüşünü savunuyor.

Kredi alan vali yandı

SİYASİ gücünü kullanarak yerel bir bankadan 10 milyon dolar kredi alan ABD'nin Arizona Eyaleti Valisi Fife Symington, koltuğundan oldu. Phoenix'de Jüri önüne çıkarılan Cumhuriyetçi Vali, 165 yıl ve 6,5 milyon dolar ceza talebiyle yargılanacak. Halk jürisi tarafından suçlu olduğuna kanaat getirilerek görevden el çektirilen Arizona Valisi Symington'un, bankaya mal varlığını olduğundan fazla göstererek kredi aldığı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!