ABD askerleri yanlış yola girince olanlar oldu...

Güncelleme Tarihi:

ABD askerleri yanlış yola girince olanlar oldu...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2022 17:38

Japonya’da yolunu kaybeden ABD askerleri neye uğradığını şaşırdı. Birlik dönüşü yollarını kaybeden askerler geçtikleri güzergâhta köy sakinlerinin saldırısına uğradı.

Haberin Devamı

Okinawa Times gazetesinin haberine göre, yaklaşık 15 Deniz Piyadesi Orman Harp Eğitim Merkezinden saat 15:40 civarında yakındaki Higashi köyüne girdi. ABD’li askerlere üslerinden gelen emir ile hatalı rotada oldukları ve üstlerine geri dönmeleri istendi. Geri dönüş yolunda ABD’li askerli beklemedikleri bir sürpriz bekliyordu.

ABD askerleri girdikleri yolda köy sakinlerinin sert müdahalesi ile karşılaştı. Üssün Savunma Bürosu sözcüsü pazartesi günü telefonla yaptığı açıklamada, bir grup yerel sakinin Gonsalves Üssüne dönüş yolunda Deniz Piyadeleriyle karşılaştığını belirtip, “Bir grup köy sakini tarafından kovalandılar ve içlerinden biri askerimizin silahını almaya çalıştı." dedi.

ABD askerleri yanlış yola girince olanlar oldu...

Haberin Devamı

Askerin silahına el koymak isteyen kişinin ABD askeri varlığına karşıtlığı ile düzenlediği protestolarla tanınan Akino Miyagi olarak açıklandı.

Miyagi, "Üs dışına silah taşımak normal değil, dolu olduğunu düşünmek de normal. Bu çok korkutucu." ifadelerine yer verdi.

Nago Polisi sözcüsü pazartesi günü yerel basına verdiği demeçte Miyagi hakkında bir suç duyurusunda bulunulmadığını söyledi.

ABD İLE JAPIN HALKINI KARŞI KARŞIYA GETİREN ÜS: OKİNAWA

ABD askerleri yanlış yola girince olanlar oldu...

Japonya hükümeti ile Okinawa sakinlerini sık sık karşı karşıya getiren adadaki ABD üslerinin varlığı, gürültü, uçak kazaları ve güvenlik kaygısı gibi sorunlardan şikayet eden Okinawa halkı tarafından zaman zaman protestolara neden oluyor. Bazı bölge sakinleri adanın tamamen üslerden arındırılmasını isterken, bir kısım Okinawalı ise üslerin şehir merkezlerine uzak bölgelere taşınmasını talep ediyor. Okinawa'da ABD'ye ait 32 üs bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!