ABD '10 bin' sözünü tuttu!

Güncelleme Tarihi:

ABD 10 bin sözünü tuttu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2016 14:56

ABD, bir yılda 10 bin Suriyeli mültecinin ülkeye alınması hedefini tutturduğunu açıkladı. Türkiye'de şu an resmi verilere göre 2.7 milyonun üzerinde Suriyeli yaşıyor.

Haberin Devamı

Ürdün'den yola çıkan son Suriyeli ailelerin de ABD'ye ulaşması sonucunda 'Süper Güç', yıllık mülteci kotasını doldurdu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, ABD Başkanı Barack Obama'nın 1 Ekim'de başlayan mali yıl içinde ülkeye alınacak Suriyeli mülteci sayısının artırılması talimatı verdiğini ve 10 bin sayısının hedef olarak koyulduğunu hatırlatarak, "Bu hedefi bir ay öncesinde tutturduğumuzu açıklamaktan memnuniyet duyuyorum" ifadesini kullandı.

Rice, ABD'nin yeni bir yıl içinde; Suriye'nin yanı sıra Myanmar, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, El Salvador, Irak, Ukrayna ve Somali başta olmak üzere birçok ülkeden 85 bin mülteci kabul etmeyi planladığını belirtti.

 

Haberin Devamı

CUMHURİYETÇİLER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Obama yönetiminin ülkeye kabul edilecek Suriyeli mültecilerin sayısını artırması özellikle muhafazakâr Cumhuriyetçi kesimlerin tepkisini çekiyordu. Yönetim, bu tepkilere karşılık mültecilerin çok sıkı bir taramadan sonra kabul edileceğini açıklamıştı.

ABD'ye mülteci olarak gitmek üzere başvuru yapan kişiler kendi ülkelerinde ya da ABD dışında bulundukları ülkelerde taramadan geçiriliyor. Başvuruları kabul edildiğinde mülteciler ABD'ye geliyor ve ABD Mülteci Yerleştirme Ofisi ile çalışan kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından ülkenin çeşitli yerlerine yerleştiriliyor.

"HEM KORKUYORUM HEM DE MUTLUYUM"

ABD'ye gelen son mülteci ailelerinden biri de Suriyeli Curiye ailesi oldu.

İç savaş öncesi Humus kentinde inşaat işçiliği yapan 49 yaşındaki Nedim Fevzi Curiye, "Hem korkuyorum hem de mutluyum. Bilinmezden ötürü korkuyorum. Ama çocuklarım ve onların geleceği için çok mutluyum" dedi.

ABD 10 bin sözünü tuttu

Suriyeli baba, eşi Rajaa (42) ve dört çocouklarıyla birlikte California'nın San Diego kentine yerleşecek. Çiftin en büyük oğlu Muhammed (14), ABD'de okuyup doktor olmak istiyor.

Haberin Devamı

ABD 10 bin sözünü tuttu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!