AB Temsilcisi Türkiye’ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

AB Temsilcisi Türkiye’ye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 00:53

REFERANDUM sürecinde gerilen Türkiye-AB ilişkilerini yeniden rayına oturtma ve hız kazandırma hedefli temaslar kapsamında AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, 6 Temmuz’da Türkiye’ye gelecek.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bir başka programı olduğu için AB Bakanı Ömer Çelik’le görüşmesi beklenen Hahn’ın ziyaret gündeminde Türkiye-AB ilişkileri kapsamında birçok konu olmasına rağmen vize muafiyeti ve başta Suriyeliler olmak üzere göçmen konusu ana gündemi oluşturacak.

VİZE VE GÜMRÜK BİRLİĞİ

Ankara, vize muafiyeti konusunda 72 kriterden eksik kalan 7 kriter konusunda önemli ilerlemeler olduğu görüşünde. Ankara, ayrıca Suriyeli mülteciler için öngörülen 3+3 milyar Euro’luk AB yardımının 3 milyar Euro’luk bölümünün ulaştırılması gerektiğini masaya getirecek. AB’nin ise ilerlemenin sağlıklı şekilde sağlanabilmesi için öncelikle OHAL’in en kısa süre içinde kaldırılması görüşünü bir kez daha gündeme getireceğine kesin gözle bakılıyor. 1997 başından beri yürürlükte olan Gümrük Birliği’nin güncellenmesi de gündemde olacak. 25 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel’de temaslarda bulunmuştu.

BAKMADAN GEÇME!