AB havaalanlarında sıvı madde yasağı

Güncelleme Tarihi:

AB havaalanlarında sıvı madde yasağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2006 16:10

AB'nin uçaklarda sıvı patlayıcı tehlikesine karşı aldığı yeni güvenlik önlemleri gelecek hafta başında uygulanmaya başlanacak.

Haberin Devamı

Tüm üye ülkelerle İsviçre, İzlanda ve Norveç'teki havaalanlarında geçerli olacak yeni güvenlik önlemleri, kontrol noktalarında yolcuların üzerinde ya da el bagajlarında sıvı maddelerin taşınmasını kısıtlıyor.

Buna göre nereye gidecek olurlarsa olsun tüm uçak yolcularının taşımak zorunda oldukları her biri 100 mililitreyi geçmeyen göz damlası, burun ve ağız spreyi gibi sıvı maddeleri, toplamda 1 litreyi aşmayacak şekilde şeffaf bir zarfa yerleştirmeleri gerekiyor.

Yolcular havaalanlarının kontrol noktalarında yanlarında taşıdıkları sıvı maddeleri beyan ederek güvenlik görevlilerine gösterecekler.

El bagajlarındaki sıvı yasağı su ve diğer içecekler, şuruplar, krem ve merhemler, parfümler, spreyler, her türlü jeller, traş köpüğü ve deodorant gibi basınçlı tüpler, diş macunu dahil her türlü macunlar, sıvı katı karışımı maddeler ve makyaj malzemelerini kapsıyor.

Haberin Devamı

Fakat tıbbi nedenlerle ya da küçük yaştaki çocuklar için bulundurulması gereken sıvı ilaçlarla besin maddelerine, söz konusu ihtiyacın kanıtlanması halinde izin verilecek.

Yolcular havaalanlarında satın aldıkları sıvı maddeleri ise özel etiketli ambalajlarına koymaları durumunda uçaklarda yanlarında bulundurabilecekler.

6 Kasım itibariyle uygulanmaya başlanacak sıvı madde yasağı sadece el bagajlarını kapsayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!